van der Horst

Bahrein: Eerste vrije training voor Porsche

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De eerste vrije training van het finaleweekend van het FIA WEC 2016 werd een prooi voor WK-leiders Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb in hun Porsche #2. De Audi's #8 en #7 volgden respectievelijk op slechts drie en vier tiende van een seconde, terwijl de Toyota van Kobayashi, Conway en Sarrazin, de enigen die de Porsche #2 nog kunnen bedreigen voor de rijderstitel, als vierde afklokten op zeven tiende van een seconde.
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
De Porsche #1 van onder meer Mark Webber, die overigens in Bahrein zijn laatste FIA WEC-manche zal betwisten, reed de vijfde tijd en bleef net binnen de seconde van de besttijd van de zusterwagen. De Signatech Alpine #36 van Menezes, Lapierre en Richelmi was de primus in LMP2; terwijl in GTE-Pro de beide Aston Martin's de snelsten waren met de #97 (Adam, Stanaway, Turner) voor de #95 (Thiim, Sörensen). In GTE-Am was de besttijd voor de enige Ferrari, de AF Corse #83 van Aguas, Perrodo en Collard.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 17 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons