van der Horst

Bahrein: Laatste pole voor Audi - Aston Martin domineert GTE

Audi R18
Audi R18
Audi begon vanavond tijdens de kwalificaties in Bahrein sterk aan wat het laatste FIA WEC-weekend van de constructeur uit Ingolstadt wordt. De tijden van Lucas di Grassi en Oliver Jarvis waren voldoende voor de pole voor de Audi #8 waarop ook Loic Duval uitkomt. De beide Porsches verkochten hun huid duur, maar moeten zich tevreden stellen met de tweede en derde plaats, ditmaal waren Webber, Hartley en Bernhard in de 919 Hybrid #1 ietsje sneller dan kampioenschapsleiders Jani, Lieb en Dumas.
  • Powercars
Audi R18
Audi R18
In de slotminuten van de derde vrije training eerder op de dag kwam de Audi #8 opeens tot stilstand langs de baan. Uiteindelijk slaagden de monteurs erin om nog op tijd een nieuwe motor te monteren, hun harde werk werd dus met de pole beloond. De zusterwagen kwam uiteindelijk tot een vierde tijd vóór de beide Toyota's, die zich tijdens de kwalificaties niet konden mengen in de strijd tussen de twee Duitse merken.

G-Drive Racing Oreca Nissan
G-Drive Racing Oreca Nissan
In LMP2 was de strijd voor de pole zo mogelijk nog spannender, de G-Drive Racing Oreca #26 van Rusinov, Rast en Brundle haalde het met slechts 18 duizendste van een seconde van de Signatech Alpine #36 van Menezes, Lapierre en Richelmi. Onze Noorderbuur Giedo van der Garde start morgen samen met FIA WEC-debutant Tom Dillmann als vijfde in de Extreme Speed Motorsport Ligier #30.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
De GTE-categorie was een prooi voor Aston Martin, in Pro was de pole voor Adam en Turner in de #97, zij versloegen nipt hun Deense teamgenoten Thiim en Sorensen in de #95. AF Corse was best of the rest met de #51 Ferrari van Bruni en Calado, de Ford GT #67 van Priaulx en Tincknell start morgen tussen de beide Italiaanse bolides op de vierde plaats. De pole van Dalla Lana, Lauda en Lamy in GTE-Am, eveneens in een Aston Martin, zorgt ervoor dat ze een puntje extra verdienen in het kampioenschap en zo hun titelkansen levend houden.

--- Uitslag Kwalificaties FIA WEC Bahrein 2016  (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons