van der Horst

Bahrein: Mark Webber: "Besef van afscheid zal pas komen na de race"

Mark Webber
Mark Webber
Voor Mark Webber valt vandaag het doek over een lange en succesvolle carrière als actieve rijder in de autosport. Na drie keer een derde plaats in de eindstand van de Formule 1 leek de sympathieke Australiër in 2014 bij Porsche in de LMP1 echt thuis te komen, met de wereldtitel vorig seizoen als absoluut hoogtepunt. Autosport.be kon aan de vooravond van zijn laatste wedstrijd even spreken met de (nog even) regerende FIA WEC-kampioen.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
"Het besef dat ik definitief mijn helm aan de wilgen heb gehangen zal maar komen na wedstrijd van vandaag, dat weet ik nu al. Ik zal vanaf morgen niet meer racen maar 'that's fine', er zijn in het leven nog vele hoofdstukken die ik wil gaan ontdekken. Ik heb al de hele wereld afgereisd maar ik heb eigenlijk nog niets van de wereld gezien. Ik heb in mijn achterhoofd al een heel schema over de dingen die ik wil gaan doen, beleven en meemaken. Het is zeker niet de bedoeling dat ik 12 maanden per jaar ergens op een strand ga liggen."

Mark Webber
Mark Webber
"Ik vind het een eer om de job van Porsche ambassadeur op te nemen, na Walter Röhrl ben ik totnogtoe de enige die zo'n verantwoordelijkheid kreeg toebedeeld. Mijn rol is al heel duidelijk uitgestippeld, ik zal mij gaan bezighouden met zowel de productiewagens alsook het racen, dus het is zeker de bedoeling om volgend seizoen enkele FIA WEC-manches te bezoeken. Het zou mooi zijn als ik vandaag kon afscheid nemen met een zege maar het is natuurlijk ook het afscheid van Audi. Maar zij mogen van mij gerust de derde plaats innemen achter onze beide Porsche's" besluit de Australiër al glimlachend.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 19 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons