van der Horst

Bahrein: Oriola en Morbidelli snelst in oefenritten

Pepe Oriola - Team Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola - Team Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola (Craft Bamboo - Seat) en Gianni Morbidelli (West Coast - Honda) hebben respectievelijk de eerste en de tweede vrije training van de eerste manche van het seizoen als snelste afgesloten. De eerste sessie werd onder erg glibberige omstandigheden gereden nadat regen in de nacht al het rubber van het circuit had gewassen. Met tien minuten te gaan stond Morbidelli als eerste genoteerd tot een rode vlag een einde maakte aan de sessie. Bij de hervatting dook Pepe Oriola onder de tijd van de Italiaan met een 2:13.018. Morbidelli zou nog naderen tot vier tienden. Zijn ploegmakker Aku Pellinen werd derde.
Gianni Morbidelli - West Coast Racing
Gianni Morbidelli - West Coast Racing
De troepen van het Belgische WRT, ingeschreven als Leopard Racing, werden opvallend aangevoerd door Jean-Karl Vernay in de Volkswagen. De Fransman reed de negende tijd terwijl regerend kampioen Stefano Comini pas veertiende was. Davit Kajaia was de eerste Volkswagen op plaats zeven. Ook in de tweede sessie was er een rode vlag maar ditmaal kwam Morbidelli wel als eerste bovendrijven. Pepe Oriola lukte de tweedesnelste chrono. Vernay reed een knappe derde tijd voor de WRT-Volkswagen en was zo andermaal sneller dan Comini die pas achtste was. Met in beide sessies alle Alfa Romeo's, Opel's en de enige Subaru buiten de top tien lijken Honda, Seat en Volkswagen de merken te zullen zijn die om de zege zullen strijden in Bahrein. 

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in TCR International Series op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons