van der Horst

Bahrein: Romain Dumas: "Winnen? Ik ben al tevreden met de vijfde plaats"

Romain Dumas
Romain Dumas
Romain Dumas staat samen met teamgenoten Neel Jani en Marc Lieb aan de leiding van het FIA WEC-kampioenschap en hoopt dat dat na de seizoensfinale van morgen in Bahrein nog steeds het geval is. Hun enige overblijvende belager, de Toyota #6 van Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi, kijkt op een achterstand aan van zeventien punten, waardoor de Porsche #2 dus genoeg heeft aan een vijfde plaats om kampioen te worden.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
"Ik hoef morgen niet te winnen hoor, als we als vijfde finishen ben ik al tevreden", aldus de Fransman. "Onze strategie zal afhangen van het wedstrijdverloop en van de kwalificaties. Als we op de eerste rij zouden kunnen starten, is dat ideaal, dan vermijden we eventuele problemen achter ons in de eerste paar ronden. De derde startrij, dewelke tijdens de paar laatste races ons deel was, is ook een optie, maar ik wil niet tekenen voor de tweede rij. Ik ken dat, iedereen gebruikt meteen zijn boost en wij moeten dat dan ook doen om niet achterop te raken. En dan op het einde van die eerste ronde zit iedereen vooraan zonder boost natuurlijk, met alle eventuele gevolgen vandien."

Romain Dumas
Romain Dumas
"Toyota en Audi hebben na Le Mans veel verbeteringen aangebracht ten opzichte van onze auto. Tijdens de vrije trainingen was dat erg duidelijk; alle drie de constructeurs zaten binnen de seconde. Dat heeft natuurlijk zo zijn gevolgen; als wij vroeger wat problemen kenden, was het perfect mogelijk om nog als tweede of derde te finishen, maar die tijden zijn voorbij. Natuurlijk kijken we tijdens de race naar wat Toyota zal presteren, maar we moeten natuurlijk ook naar onze eigen prestatie kijken. We zitten niet in een oncomfortabele positie, maar toch, Toyota zal hier morgen snel zijn. Maar onderschat ook zeker Audi niet, zij hebben in deze vrij hoge temperaturen toch een klein voordeel."

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 18 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons