van der Horst

Bahrein: Nieuwe podiumplaats voor Team WRT – Pech voor Corthals

Podium race 1 Bahrein
Podium race 1 Bahrein
Roberto Colciago (M1RA Honda Civic type-R) heeft de eerste race voor de TCR International Series op het circuit van Bahrein op zijn naam geschreven. De Italiaan was iedereen te snel af bij de start, nam de leiding van de race en zou die niet meer afstaan. De Honda rijder werd op het podium vergezeld door Hugo Valente (Craft-Bamboo Seat) en Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf). Pierre-Yves Corthals (DG Sport Compétition Opel Astra) startte van op de pole en sloot de race af in vijfde positie, Stefano Comini reed zijn Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing naar de achtste plaats.
Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra
Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra
De grote pechvogel van de race was Pierre-Yves Corthals, de Opel piloot reed in de kwalificatie de tweede tijd maar vertrok van op de pole nadat zijn teamgenoot Mat’o Homola naar achteraan de grid verwezen werd nadat hij de motor op zijn Opel liet wisselen. Bij de start liet Corthals zich verrassen door Colciago en zakte af naar de derde plaats.Start race 1 Bahrein
Start race 1 Bahrein
De Belg kreeg het aan de stok met James Nash en Dušan Boković (Alfa Romeo) en had alle moeite om zijn tegenstanders achter zich te laten nadat de temperatuur van zijn motor hoog begon op te lopen. Boković kreeg dan te kampen met een remprobleem en reed in op de Opel van Corthals, Vernay profiteerde van het incident om beide wagens voorbij te gaan en pakte de laatste podium plaats achter Colciago en Valente. Boković werd vierde voor Corthals, Pepe Oriola volgde op de zesde plaats voor Nash en Comini.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 15 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons