van der Horst

Bahrein: Sebastian Vettel pakt tweede zege van het seizoen

Sebastian Vettel zegeviert in Bahrein
Sebastian Vettel zegeviert in Bahrein
Sebastian Vettel heeft met zijn Ferrari de Grote Prijs van Bahrein gewonnen. De WK-leider haalde het in de woestijn tijdens een spannend tactisch duel van de Mercedes-rijders met Lewis Hamilton op P2 en polesitter Valtteri Bottas op een derde plaats. Vierde eindigde de Fin Kimi Räikkönen. Met deze zege neemt Vettel alleen de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne onderging een rampweekend. Wederkerende problemen aan zijn MCL32 weerhielden onze landgenoot om deel te nemen aan de wedstrijd.
  • Dreamdrive
Stoffel Vandoorne beleefde een nachtmerrie weekend
Stoffel Vandoorne beleefde een nachtmerrie weekend
Het was de eerste verjaardag van zijn F1-debuut, maar voor Vandoorne was het geen reden om te vieren. Zijn wedstrijd eindigde een tiental minuten voor die begon in mineur. Gans het weekend ondervond de Rumbekenaar problemen met de McLaren-Honda en hij moest noodgedwongen de wedstrijd vanuit de pitstraat volgen. Bij de start was het Bottas die goed weg kwam en als leider door de eerste bocht kwam, gevolgd door een sterk gestarte Vettel. Lewis Hamilton liet zijn banden een beetje doordraaien en dat was voldoende voor de Duitser om langszij te geraken om zodoende de tweede stek te pakken.

Opgave Max Verstappen - Red Bull Racing
Opgave Max Verstappen - Red Bull Racing
Er volgde een treintje met Bottas op kop, gevolgd door Vettel, Hamilton en de twee Red Bull-rijders: Verstappen voor Ricciardo. Omdat de Ferrarist geen weg voorbij de leider kon vinden ging de rode bolide met nummer 5 nieuw schoeisel halen. Het bleek een goede keuze te zijn voor Vettel. Met de supersofts onder de SF70H wist hij na één ronde reeds 3 seconden goed te maken op de Zilverpijlen. Voor Max liep het het echter mis. Max volgde het voorbeeld van de Ferrari en dook ook de pit in, maar even later belandde de jonge Limburger in het decor. Zijn remmen hadden het begeven.

Ongeval Sainz-Stroll
Ongeval Sainz-Stroll
Opeens was er een safety car fase. Niet omwille van de gestrande Red Bull maar voor Lance Stroll die met een gehavende Williams stil stond op de piste, net voorbij de eerste bocht. Bij het buitenkomen van de pitstraat probeerde Carlos Sainz Jr. de Canadees voor te geraken maar knalde met zijn linkervoorband snoeihard in de flank van de Williams. Beide heren moesten de strijd staken. De Mercedes-rijders doken de pits in. Hamilton probeerde de kloof met zijn teamgenoot te vergroten en dit ten dupe van Daniel Ricciardo, die door de Brit voor en in de pitstraat werd opgehouden.

Start GP van Bahrein 2017
Start GP van Bahrein 2017
Dit wangedrag leverde  de drievoudige wereldkampioen een straftijd op van 5 seconden die hij tijdens zijn laatste stop moest uitzitten. Zijn vroege pitstop wierp vruchten af voor Vettel en hij kon hierdoor de leiding van de wedstrijd nemen. Na de herstart kon de Duitser zijn positie behouden. Tweede was Bottas en derde Hamilton die makkelijk voorbij Ricciardo geraakte. De Australiër verloor nog enkele plaatsen aan Massa en Räikkönen. Dit omdat de zachte banden van de Red Bull-rijder nog niet op temperatuur waren. Al snel kon Ferrari nummer vijf een kleine kloof slaan met de concurrentie.

Hamilton - Vettel - Bottas
Hamilton - Vettel - Bottas
De Zilverpijlen konden geen antwoord vinden op de snelheid van het Steigerend Paard voor hen. Bottas liet Hamilton voorbij zodat deze jacht kon maken op de mede-WK-leider. Maar zelfs na de laatste pitstop kon de Brit zijn Duitse rivaal niet meer bedreigen. Bottas eindigde op een derde plaats, Kimi Räikkönen werd vierde na een eenzame wedstrijd. Daniel Ricciardo werd vijfde en de zesde plaats was voor Felipe Massa. Sergio Perez kende een knappe inhaalwedstrijd en behaalde weer punten voor Force India met een indrukwekkende zevende stek. Grosjean nam zijn eerste punten van het seizoen op P8 en de top tien werd vervolledigd door Hulkenberg en Ocon. Alonso haalde het einde wederom niet.


Uitslag Race F1 Grote Prijs van Bahrein 2017

#RijderTeamResultaat
1.Sebastian VettelFerrari1:33:53.374
2.Lewis HamiltonMercedes+6.660s
3.Valtteri BottasMercedes+20.397s
4.Kimi RäikkönenFerrari+22.475s
5.Daniel RicciardoRed Bull+39.346s
6.Felipe MassaWilliams+54.326s
7.Sergio PérezForce India+62.606s
8.Romain GrosjeanHaas+74.865s
9.Nico HülkenbergRenault+80.188s
10.Esteban OconForce India+95.711s
11.Pascal WehrleinSauber+1 lap
12.Daniil KvyatToro Rosso+1 lap
13.Jolyon PalmerRenault+1 lap
14.Fernando AlonsoMcLarenDNF
15.Marcus EricssonSauberDNF
16.Carlos SainzToro RossoDNF
17.Lance StrollWilliamsDNF
18.Max VerstappenRed BullDNF
19.Kevin MagnussenHaasDNF
20.Stoffel VandoorneMcLarenDNS

Foto's: Georges De Coster




  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons