van der Horst

Bahrein: Team WRT rijder Vernay leider in het kampioenschap na race 2

Dusan Borković - GE-Force Alfa Romeo Giulietta
Dusan Borković - GE-Force Alfa Romeo Giulietta
Dusan Borković (GE-Force Alfa Romeo Giulietta) heeft in Bahrein zijn eerste race in de the TCR International Series gewonnen. Met die zege schonk Borković Alfa Romeo al een tweede zege na de overwinning van Davit Kajaia in Georgië. Lukoil Craft-Bamboo SEAT rijders James Nash en Hugo Valente pakten de resterende podiumplaatsen. Jean-Karl Vernay (VW Golf) finishte als vierde maar de Team WRT rijder verlaat Bahrein als leider in de tussenstand.
Start TCR race 2 Bahrein
Start TCR race 2 Bahrein
Attila Tassi (Honda Civic) nam de beste start en ging voorbij aan  Borković en Ferenc Ficza om de leiding van de race te nemen maar al snel moest hij zijn twee tegenstanders terug voorbij laten. Wat later zag Tassi ook James Nash en Jean-Karl Vernay hem voorbij gaan. In de tweede ronde ging Ficza wijd en zakte af achter Nash, Vernay en Valente. Vernay verloor de strijd om de derde plaats van Valente maar de Team WRT rijder pakte genoeg punten om de leiding in de tussenstand te pakken met 1 punt voorsprong op Dusan Borković.

Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Roberto Colciago (Honda Civic) probeerde nog terug te komen op Vernay maar moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Comtoyou rijder Stefano Comini (Audi RS 3 LMS) vocht een stevig duel uit met Gianni Morbidelli (VW Golf) waarbij de wagens verscheidene malen elkaar raakten. De Audi van de regerende kampioen eindigde als negende, Pierre-Yves Corthals (DG Sport Compétition Opel Astra) kwam als elfde over de streep.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zondag 16 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons