van der Horst

Bahrein: Dino Beganovic op pole voor seizoensopener

Dino Beganovic
Dino Beganovic
De Formule 3 werkte zonet de eerste kwalificatiesessie van het nieuwe seizoen af en Dino Beganovic heeft de eerste pole te pakken. In Bahrein verzekerde de Zweedse Prema Racing piloot zich in de slotfase van de snelste tijd, waarmee hij Luke Browning en Gabriele Mini vooraf ging. Laurens van Hoepen debuteert in de Formule 3 met de pole voor de sprintrace van morgen, dankzij de twaalfde tijd.
  • Prospeed Competition
Het zesde seizoen van het FIA Formule 3 kampioenschap, zoals we dat de dag van vandaag kennen, startte vandaag in Bahrein. Luke Browning opende de dag met de snelste chrono in de vrije training. De Brit toonde zich daarmee als favoriet voor de pole nadat hij ook de testdagen als snelste afsloot.

Browning had naar het einde van de kwalificatiesessie ook de beste papieren in handen met een voorlopig snelste tijd. In het absolute slot wipte Dino Beganovic echter nog over Browning in de tijdenlijst. Met een 1.46.431 pakt Beganovic de eerste pole van het seizoen voor Browning en Gabriele Mini. 

Morgen vindt de sprintrace al plaats en daar mag Laurens van Hoepen vanaf pole van start. De Nederlander krijgt Nikola Tsolov langs zich op de eerste rij. 

Foto: Dino Beganovic Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op donderdag 29 februari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons