van der Horst

Bahrein GP: Verstappen snelste tijdens vrije training 1

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
De eerste oefengalop voor de openingsmanche van het F1-seizoen 2021, de Grote Prijs van Bahrein, is achter de rug. Max Verstappen plaatste zijn Red Bull helemaal vooraan in de eerste vrije training, Valtteri Bottas (Mercedes-AMG) en Lando Norris (McLaren) waren zijn naaste achtervolgers.
  • STX Motorhomes
Door het nieuwe format van het Formule 1-weekend duurt iedere vrije training nog maar één uur in de plaats van anderhalf uur. Dat betekent dat de rijders meteen het circuit optrekken om hun wagens zo goed mogelijk proberen te begrijpen.

De posities in het klassement wisselden vaak, maar uiteindelijk zette Max Verstappen de beste tijd neer (1 minuut 31.394). Beide Mercedessen waren niet veraf. Bottas liet de tweede tijd optekenen (+0.298),  Lewis Hamilton de vierde (+0.527). Norris rondde de top drie en was net iets meer dan een halve seconde langzamer dan Verstappen.

Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Red Bull), Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren) en Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) vervolledigden de top tien.

Sebastian Vettel werd twaalfde (+1.763) in de Aston Martin. De terugkerende Fernando Alonso (Alpine) kon niet beter dan de zestiende plaats (+2.478).

De volledige resultaten kan u hier bekijken.

Foto: Redbull Racing Honda



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 26 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons