van der Horst

Bahrein: Guanyu Zhou wint de hoofdrace

Guanyu Zhou - UNI-Virtuosi
Guanyu Zhou - UNI-Virtuosi
Na de twee Sprintraces op zaterdag stond er zondag nog de hoofdrace op het programma van de Formule 2 rijders. Die laatste race werd gewonnen door Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi). Met die zege pakt de Chinees ook meteen de leiding in de puntenstand. De van op de pole vertrokken Zhou gokte met de bandenkeuze door voor zachte rubbers te kiezen bij de wissel maar een safety car periode en een virtual safety car periode lieten hem toe zijn banden te sparen en alsnog de zege te pakken.
Zhou haalde het voor Dan Ticktum (Carlin) en Liam Lawson (Hitech). Ook Oscar Piastri (Prema) maakte aanspraak op een podiumplaats maar een aanrijding met Ticktum betekende het einde van de race voor de Australiër. Richard Verschoor (MP Motorsport) reed kort voor het einde van de race nog verrassend aan de leiding, maar de Nederlander zijn banden waren helemaal op waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. Marcus Armstrong (DAMS) eindigde als vijfde terwijl Jehan Daruvala (Carlin) zesde werd en voor de derde maal punten scoorde. Robert Shwartzman (Prema), Theo Pourchaire (ART Grand Prix), Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) en Matteo Nannini (HWA Racelab) waren de overige rijders in de top tien. In het kampioenschap leidt Zhou met 41 punten voor Lawson (30 punten) en Daruvala (28 punten).

Foto: UNI-Virtuosi
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 28 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons