van der Horst

Bahrein: Malthe Jakobsen snelste rookie met Peugeot

Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
Peugeot TotalEnergies - Peugeot 9X8
Zoals steeds stonden de dag na de wedstrijd in Bahrein de rookietesten op het programma. In alle klassen kwamen er een groot aantal piloten in actie, waarbij het gros nieuwelingen waren. José Maria Lopez zette in de Toyota de snelste tijd neer, maar de meeste aandacht ging naar Malthe Jakobsen, die met de Peugeot 9X8 de snelste rookie was.
De rookies bij Peugeot
De rookies bij Peugeot
Lopez draaide met de Toyota in de ochtend al de snelste tiid. Nico Müller in de Peugeot en Matthieu Vaxivière in de Alpine (in de namiddagsessie) eindigden op acht tienden als tweede en derde. Van de rookies stal voornamelijk Jaboksen de show.  De 19-jarige Deen reed met de Peugeot een 1:50.222 en was daarmee een halve tel sneller dan Lilou Wadoux met de Toyota en bijna anderhalve seconde sneller dan Maximilian Günther in de Peugeot.

In LMP2 lukte Nelson Piquet de snelste tijd voor Antonio Fuoco en Paul Loup Chatin. De Braziliaan reed deze tijd in de ochtend en was zelfs op dat moment sneller dan Vaxiviere in de Alpine. De snelste rookie  was overigens Garnett Patterson, die de vijfdesnelste tijd reed in de wagen van United Autosports USA. Hij bleef daar Doriane Pin voor die de wagen van Jota mocht testen en net geen twee tienden trager was dan de Australiër

In GTE Pro kwamen alleen de Ferrari en Corvette in actie. Lorenzo Colombo mocht met de AF Corse Ferrari aan de bak en reed met de Italiaanse wagen richting de snelste tijd. Het verschil met Axcil Jefferies was wel miniem: 0.001 seconde. De Zimbabwaan mocht net zoals Nicolas Varrone en Ben Keating met de Corvette de baan op. Voor deze laatste een goede test, gezien de Texaan volgend seizoen met de Amerikaanse wagen zal deelnemen in GTE Am. 

Tot slot was Mikkel Pedersen de snelste in GTE Am met de Team Project 1 Porsche, voor Maxime Oosten. De Nederlander die dit jaar het mooie weer maakte in de DTM Trophy en BMW M2 CS Racing Cup Benelux, mocht het in de namiddag overnemen van de Deen en reed 1.2 seconden sneller dan François Hereau in een Ferrari. Tot slot kwam ook  Aston Martin in actie, waar David Pittard de snelste was met een vierde tijd.

Foto: Racing International Photography & Peugeot Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 13 november 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons