van der Horst

Bahrein: Vandoorne: "Het zag er niet goed uit, maar ben tevreden"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Zowat tegen alle verwachtingen in, niet in het minst deze bij McLaren zelf, kon Stoffel Vandoorne gisteren in Bahrein een probleemloze testdag afwerken. Het was voor het fel geplaagde McLaren-Honda de facto de eerste probleemloze testdag van het seizoen, al geeft het team aan dat het momenteel nog niet echt volledig begrijpt waarom het de ene dag wel problemen kent, om de dag nadien alles van een leien dakje te zien lopen. Vandoorne van zijn kant kijkt uit naar een probleemvrij weekend om de gemaakte progressie te kunnen tonen.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Vandaag was waarschijnlijk onze beste testdag dit seizoen. Het is de eerste keer dat we een dag kenden zonder grote problemen. We werkten heel wat set-up zaken af waar we in Barcelona niet aan toe kwamen. Ik ben zeer tevreden dat we zoveel ronden konden afleggen, zeker na de problemen dit weekend en gisteren (dinsdag, met Oliver Turvey n.v.d.r.); het zag er niet goed uit, maar ik ben zeer tevreden", aldus onze landgenoot.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Vandaag was goed, maar voor ons moet elke dag zo vlot verlopen en er zijn geen garanties dat het zo zal zijn de volgende keer. We moeten leren van wat we vandaag hebben bereikt en die vaststellingen meenemen naar de volgende race en hopelijk verbeteringen merken. Zowel voor mezelf als voor het team was het zeer goed om een aantal richtingen te proberen qua set-up. Er waren ook enkele nieuwe dingen op de wagen, enkele zeer fundamentale zaken, die we wilden testen en over leren. Het was dus zeer nuttig om te zien waar de snelheid vandaan komt, zeer productief. Vandaag en eigenlijk ook het ganse weekend voelde ik me zeer comfortabel in de wagen. Het chassis gedraagt zich goed en we zullen enkele nieuwe dingen op de wagen zetten de volgende wedstrijden. Het sleutel tot succes is om een weekend te hebben waar alles vlot loopt en dat is tot dusver niet gelukt."

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 20 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons