van der Horst

Bahrein : Zeges voor Liam Lawson en Oscar Piastri

Liam Lawson
Liam Lawson
Voor het eerst werd het nieuwe format voor de Formule 2 toegepast in Bahrein met drie races per raceweekend waarvan twee Sprintraces op zaterdag. In die Sprintraces ging de zege naar Liam Lawson (Hitech) en Oscar Piastri (Prema Racing). Opvallend beide winnaars zijn debutanten in de Formule 2.
Liam Lawson - Hitech GP
Liam Lawson - Hitech GP
Lawson vertrok bij de eerste race als derde maar ging al van bij de start voorbij aan Théo Pourchaire (ART Grand Prix) en David Beckmann (Charouz), die de eerste startlijn deelden. De Fransman zou wat later de strijd moeten staken met technische problemen. Ondertussen was Jehan Daruvala (Carlin) opgeklommen naar de tweede plaats en zette de aanval in op Lawson, maar ondanks al zijn inspanningen moest de Indiër zich tevreden stellen met de tweede plaats. David Beckmann legde beslag op de laatste podiumplaats. Robert Shwartzman (Prema Racing) eindigde als vierde na een remonte vanaf de elfde startplaats. Oscar Piastri sloot de top vijf af. Christian Lundgaard (ART Grand Prix), Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), Dan Ticktum (Carlin), Lirim Zendeli (MP Motorsport) en Juri Vips (Hitech) maakten de top tien vol.

Oscar Piastri - Prema Team
Oscar Piastri - Prema Team
In de tweede race reed  Zhou comfortabel aan de leiding tot in de dertiende ronde de safety car op de piste verscheen en iedereen de pits indook voor vers zacht rubber met uitzondering van Zhou, Felipe Drugovich en Bent Viscaal. Op zijn versleten harde rubbers kon de Chinees niet verhinderen dat Jüri Vips en Oscar Piastri hun achterstand wegreden. Vips zou echter opgeven met technische problemen waarop Piastri in de laatste ronde voorbij Zhou ging en de zege pakte. Christian Lundgaard kwam nog als tweede over de lijn maar kreeg tien seconde straftijd voor een contact met Zendeli en zakte terug naar de negende plaats. Jehan Daruvala eindigde opnieuw op het podium na zijn tweede plaats in race 1. Richard verschoor (MP Motorsport) eindigde mooi vierde voor Théo Pourchaire (ART Grand Prix), David Beckmann, Marino Sato (Trident), Matteo Nannini (HWA Racelab), Lundgaard en Marcus Armstrong (DAMS).

Foto: Hitech GP & Prema Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 27 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons