van der Horst

Bakkerud en Solberg voorlopig snelst – Pech voor sterke Davy Van den Branden

Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Vandaag werd het WK RallycrossRX op gang geschoten op een natte omloop in het Portugese Montalegre. 21 Supercars reden vandaag de eerste twee kwalificatieheats en daarin waren de Noren Petter Solberg en Andreas Bakkerud voorlopig de snelsten. Ze deelden elk een heatoverwinning.
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Andreas Bakkerud was de snelste tijdens de eerste kwalificatieheat. Hij bleef in zijn Ford Fiësta van OlbergsMSE de meerdere van de Zweed Timmy Hansen in de Peugeot 208 en Petter Solberg in diens Citroën DS 3. Regerend Europees kampioen Larsson (Audi S1) realiseerde de vierde chrono voor Topi Heikkinen in de eerste VW Polo. Meteen vijf verschillende wagens in de top 5 en dat is meteen een eerste teken dat de toppers hun huiswerk maakten. Marklund ging met de Audi van EKSRX over de kop en haalde het einde niet van de eerste heat. Ook René Munnich en Alx Danielsson werden niet in de uitslag opgenomen.

Anton Marklund overkop in Montalegre - Audi S1
Anton Marklund overkop in Montalegre - Audi S1
In de tweede kwalificatieheat was het dan de beurt aan Petter Solberg om de beste chrono te klokken met in zijn spoor opnieuw een puike Bakkerud die in combinatie met de eerste heat voorlopig op de pole staat. Petter Solberg staat voorlopig tweede voor Timmy Hansen, PG Andersson (Marklund Motorsport), en Timur Timerzyanov (OMSE). Larsson en opnieuw Marklund zagen de finish niet waardoor Larsson met een voorlige 15de plaats in de gevarenzone toeft en Marklund de Audi S1 reeds in de trailer mag parkeren, net als Münnich en Danielsson die ook reeds zijn uitgeteld.

Davy Van den Branden - Citroën Super1600
Davy Van den Branden - Citroën Super1600
Ondanks een zeer knappe zesde en elfde chrono staat onze landgenoot Davy Van den Branden in Super1600 op een voorlopige 13de plaats in het klassement en is dus voorlopig niet geklasseerd voor de halve finales. Dit kwam door het feit dat hij zijn Citroën in de tweede heat naar de kant moest sturen. Op zondag wordt de laatste heat cruciaal voor de regerende Belgische kampioen. De voorlopige pole is voor Janis Baumanis voor Ernestas Staponkus en Timur Shigabutdinov. Ulrik Linnemann won twee van de drie manches, maar viel een keer weg en volgt op een voorlopige 10de plaats.

Foto's: Johnny Loix / info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons