van der Horst

Baku: Vierde pole op rij voor Charles Leclerc

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc (Prema Racing) domineerde de kwalificatie voor de formule 2 hoofdrace op het circuit van Baku. De Monegask was de snelste met een tijd van 1:52.129, hij ging Nobuharu Matsushita (ART GP – 1:52.697) en Nicholas Latifi (DAMS – 1:52.865) vooraf. Voor Leclerc was het al zijn vierde pole dit jaar. Verscheidene rijders maakten kennis met de muren rond het circuit maar zonder veel schade voor de meesten onder hen.
  • St. Paul
Circuit Baku
Circuit Baku
Minder geluk had Luca Ghiotto (Russian Time), hij parkeerde zijn wagen in de muur van bocht vijftien en kon zijn weg niet verder zetten. De sessie werd onderbroken met de rode vlag en nadat de baan volledig terug vrij was kon de sessie hervatten. De tijden gingen naar beneden maar al snel werd de rode vlag terug boven gehaald nadat Nicholas Latifi zijn voorvleugel verloor. Er restte de deelnemers dan maar een kwartier meer om alsnog een snelle tijd neer te zetten.

Nyck de Vries - Rapax
Nyck de Vries - Rapax
Charles Leclerc maakte al snel duidelijk wie de te kloppen man wordt dit weekend, met een ronde in 1:52.129 was hij zowaar een halve seconde sneller dan zijn naaste achtervolger de Japanner Matsushita. Na Latifi reed Nyck de Vries (Rapax – 1:53.018) de vierde tijd, de top vijf werd vol gemaakt door Artem Markelov (Russian Time – 1:53.135). Verder in de top tien vonden we nog Antonio Fuoco (Prema Racing), Johnny Cecotto (Rapax), Sergio Canamasas (Trident), Oliver Rowland (DAMS) en Robert Visoiu (Campos). Sergey Sirotkin die dit weekend bij ART GP inspringt voor Alexander Albon, reed de zeventiende tijd. 

Foto's: FIA Formula 2
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons