van der Horst

Barcelona: Poles voor Villorba Ferrari (Montermini) en V8 Racing Corvette (Pastorelli)

Villorba Corse Ferrari 458 Italia GT2
Villorba Corse Ferrari 458 Italia GT2
In de twee kwalificatiesessies voor evenveel races die het GT Open kampioenschap dit weekend afwerkt op het circuit van Barcelona realiseerden de twee leidende wagens in het kampioenschap elk een pole. Afgetekende puntenleider Andrea Montermini was een klasse te sterk in Q1 en liet de V8 Racing Corvette Miguel Ramos bijna een halve seconde achter zich. De Pro GT Porsche (GTS) van Frank Perera werd knap derde (+0.664), voor de overige twee V8 Racing Corvettes van Francesco Pastorelli en Diederik Sijthoff (teamgenoot Bert Longin).
  • De Swert Opticiens
V8 Racing with SRT Corvette #4
V8 Racing with SRT Corvette #4
Alvaro Barba reed de GPR Aston Martin V12 Vantage GT3 naar de vijftiende plek algemeen, terwijl Yves Weerts met zijn WRT Audi net niet de traagste was (P35 +5.477). In de tweede kwalificatiesessie op de middag wisselden de twee snelsten uit Q1 onderling van postie, met ditmaal Nicky Pastorelli als primus in de Corvette voor Niccolo Schiro die dit weekend voor het eerst van de Villorba Corse Ferrari mag proeven.

Foto's: GT Open/Fotospeedy
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 9 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons