van der Horst

Barcelona: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

6038191400772bdad40a20a1c21da02e352efb29.jpg
Het Formula Renault 3.5 kampioenschap zit dit weekend op het circuit van Barcelona in zijn laatste fase. Stoffel Vandoorne zal nog één keer alles geven. De vertegenwoordiger van het RACB National Team beseft terdege dat het veroveren van de titel niet simpel zal zijn, maar hij geeft zich niet op voorhand gewonnen.
  • Dreamdrive

Voor zich helemaal toe te leggen op de Catalaanse meeting stelt Stoffel Vandoorne de balans op van zijn eerste seizoen in de Formula Renault 3.5. “Wat er ook gebeurt, ik denk dat het voor een eerste seizoen op dit niveau best goed verlopen is”, glimlacht de jongeman. “In de Formula Renault 3.5 is de concurrentie heel zwaar en bovendien moest ik het opnemen tegen rijders die over heel wat meer ervaring beschikken. Ik wist echter wel al vier races te winnen. Wat wel jammer is, is dat we regelmaat misten. Tot drie keer toe moest ik opgeven met mechanische pech.”

Met 43 punten achterstand op Kevin Magnussen weet de jonge Belg dat het veroveren van de titel een schier onmogelijke opdracht wordt. “Om zondag kampioen te zijn moet ik de twee wedstrijden winnen en mag Kevin maar zeven punten scoren. Het zal er met andere woorden heel bijzonder moeten aan toegaan om daar in te slagen. De kans is miniem, maar ze bestaat wel. Ik zal er mij dus volledig op toeleggen om dit seizoen met uitstekende resultaten af te sluiten. En waarom zou ik niet eindigen zoals ik begonnen ben?”

In april wist Stoffel in Monza zijn allereerste wedstrijd in de Formula Renault 3.5 te winnen en verliet hij de Italiaanse snelheidstempel als leider in het kampioenschap. Sterke prestaties die indruk maakten op het internationale autosportwereldje! “Mijn aanpak voor deze laatste meeting van het seizoen zal dezelfde zijn als bij de andere races”, benadrukt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Het team van Fortec en ik zullen het beste van onszelf geven. Ik heb het niet meer in eigen handen, maar dat heeft wel een bevrijdend effect.”

Foto: RACB Press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op donderdag 17 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Catalunya.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons