Barcelona: Crestani en Biagi pakken de titel in GT Open

Orange1 Team Lazarus - Lamborghini Huracan
Met nog één race te gaan zijn Thomas Biagi en Fabrizio Crestani (Orange1 Team Lazarus Lamborghini Huracan) zeker van de GT Open titel 2016. De oranje Lamborghini eindigde in de eerste race van het finale weekend te Barcelona op de tweede plaats achter de Attempto Racing Porsche 911 R van Kévin Estre en Peter Terting, wat hen voldoende punten opleverde om zich van de titel te verzekeren. De laatste podiumplaats was voor de Balfe Motorsport McLaren van Shaun Balfe en Phil Keen.
Attempto Racing - Porsche 911 R
Crestani vertrok met de Lamborghini van op de pole en nam na de start de leiding voor Estre en Tappy. Moiseev bracht zijn Kasperski Ferrari al na een ronde de pits in met een gebroken achtervleugel. Crestani liep al snel uit op de rest van het veld terwijl er achter hem fel strijd werd geleverd om de vierde plaats tussen Yacamán en Hankey. Na de verplichte pitstops had Terting de leiding overgenomen met 7 seconden voorsprong op Benham, deze laatste moest al snel zijn tweede positie afgeven aan Biagi. Yoluc lag dan vierde voor Keen en Schothorst. Biagi geraakte niet dichter bij de leider Terting , daarachter rukte Keen op en hij passeerde Yoluc en Benham om de derde plaats te pakken.