van der Horst

Barcelona: Vijfde zege voor Orudzhev

Egor Orudzhev - Arden Motorsport
Egor Orudzhev - Arden Motorsport
Egor Orudzhev (Arden Motorsport) heeft de eerste race voor de Formula V8 3.5 op het circuit van Barcelona gewonnen. Voor de Rus was het zijn vijfde zege dit seizoen. Louis Delétraz (Fortec Motorsports) en Tom Dillmann (AVF), de twee enige rijders die nog aanspraak kunnen maken op de titel, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De Zwitser loopt uit in de tussenstand en heeft nu zes punten voorsprong op Dillmann. Arden Motorsport is al zeker van de titel bij de teams.
Louis Delétraz - Fortec Motorsports
Louis Delétraz - Fortec Motorsports
Jack Aitken (RP Motorsport) viel stil op de grid en na een tweede formatieronde werd het veld eindelijk los gelaten. Dillmann is van op de polepositie het beste weg maar al in de eerste bocht nam Orudzhev al de leiding over. In de vierde ronde verloor Matthieu Vaxivière (SMP Racing) zijn derde plaats aan Delétraz en wat later moest de Fransman ook Aurélien Panis (Arden Motorsport) voorbij laten. Vaxivière zou steeds verder wegzakken en uiteindelijk de strijd staken. In de 19de ronde ging Dillmann breed in een van de bochten en Delétraz profiteerde daarvan om de tweede plaats over te nemen. De posities zouden niet meer wijzigen en Orudzhev won voor Delétraz, Dillmann, Panis, Matevos Isaakyan (SMP Racing), Vitor Baptista (RP Motorsport), Pietro Fittipaldi (Fortec) en Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport).

Foto's: Formula V8 3.5 & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 5 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons