van der Horst

Barcelona: GT Open titel is voor Giovanni Venturini.

Giovanni Venturini
Giovanni Venturini
Met nog twee races op het programma kwamen nog vijf rijders in aanmerking voor de titel in de GT Open serie. Giovanni Venturini (Imperiale Racing Lamborghini Huracan) was de enige van de titelkandidaten die in Barcelona een probleemloos weekend kende, hij won samen met Marco Mapelli de eerste race en had in de tweede wedstrijd voldoende aan een zevende plaats in de finalerace om de titel veilig te stellen.
In de eerste race reed de Imperiale Racing Lamborghini van start tot finish aan de leiding nadat de op de pole vertrokken Albert Costa (mil Frey Lexus Racing) zijn start volledig verprutste. De Spirit of Race Ferrari 488 van Miguel Ramos en Mikkel Mac pakte de tweede plaats voor de Farnbacher Racing Lexus RC F GT3 van Dominik en Mario Farnbacher. De twee M6’s van BMW Team Teo Martin maakten de top vijf vol.

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Met nog een race te gaan konden enkel Victor Bouveng/Fran Rueda (BMW Team Teo Martin BMW M6) Venturini van de titel houden. Maar eerst miste Rueda zijn start en later in de race ging Bouveng nog eens door het grind waardoor ze niet verder kwamen dan de vijfde plaats wat onvoldoende was om Venturini te titel te ontzeggen. De laatste race van het jaar werd gewonnen door de Emil Frey Racing Lexus RC F GT3 van Albert Costa/Philipp Frommenwiler, Lourenço Beirão da Veiga en António Félix da Costa eindigden tweede met hun Teo Martin Racing BMW voor de Farnbacher Racing Lexus RC F GT3.

Foto's: GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 30 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons