van der Horst

Barcelona: Kenny Herremans opnieuw op het podium

De V8 Racing Camaro hier in derde stelling
De V8 Racing Camaro hier in derde stelling
In Barcelona vindt dit weekend de finale van de GT4 European Series plaats en in alle klasses moet het titelgevecht nog beslist worden. De eerste race werd gewonnen door de Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4 van Vincent Andronaco en Andreas Mayrl, een wagen die uitkomt in de ProAm klasse. In diezelfde klasse werden Kenny Herremans en Dante Rappange met hun Camaro van V8 Racing derde.
  • Powercars
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4
Vincent Andronaco en Andreas Mayrl begonnen hun race nochtans met een grid penalty, waardoor zij terugvielen van de eerste plaats nar de negende. Maar dat hinderde Andronaco niet, die zich al snel opwerkte en voor de race half was al de koppositie had overgenomen. Mayrl moest het werk afmaken en hij slaagde daar maar net in. De Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4 van Roee Meyuhas en Erwan Bastard naderde snel en ging haast nog over de Porsche. De Audi haalde het wel in de Silver klasse. De laatste podiumplaats was voor de Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4 van Will Burns en Berkay Besler.

Kenny Herremans en Dante Rappange brachten hun Camaro V8 als zevende over de finishlijn maar waren wel derde in de ProAm klasse na de winnende Porsche en de Centri Porsche Ticino Cayman van Fontana/Jacoma. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion (PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4) werden zeventiende algemeen en negende in de ProAm klasse. Drie plaatsen verder vinden we de Selleslagh Racing Mercedes-AMG GT4 van Marnik Battryn/Alex Papadopulos. De tweede wagen van het team bestuurd door Stéphane Lémeret en Arthur Peters tikte aan als negenentwintigste. De CMR Toyota GR Supra van Antoine Potty kwam niet aan de start.

Foto's: GT4 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 1 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons