Barcelona: Shwartzman wint race 1 – titelstrijd nog onbeslist

Robert Shwartzman - R-ace GP
Robert Shwartzman (R-ace GP) heeft de eerste race voor de Formula Renault Eurocup op het Circuit de Barcelona gedomineerd. De rus won de race voor Will Palmer (R-ace GP), met zjn tweede plaats behoudt de Brit een kleine kans om de titel te behalen aangezien kampioenschapsleider Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) slechts vierde werd. Max Defourny (R-Ace GP) finishte als zesde.
De van op de pole vertrokken Robert Shwartzman nam direct de leiding van de wedstrijd om deze niet meer af te staan. Will Palmer, Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) en Sacha Fenestraz volgden in het spoor van de leider terwijl Richard Verschoor (MP Motorsport) opschoof van plaats tien naar vijf. In de laatste ronde passeerde de Nederlander nog onze landgenoot Max Defourny. Neil Verhagen (MP Motorsport) kwam als zevende over de lijn.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.