van der Horst

Barcelona: Soulet, Vervisch en Vanthoor allen getroffen door pech

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De seizoensfinale van de Blancpain GT Endurance Cup verliep voor de Belgen barslecht. Nog voor het einde van de eerste ronde verdween een sterk gestartte Frédéric Vervisch uit de voorste gelederen na een ferme dreun van de SMP Racing Ferrari. Halverwege de wedstrijd kregen ook Maxime Soulet en Dries Vanthoor met pech af te rekenen nadat hun respectievelijke teamgenoten contact maakten met andere deelnemers.
De schade aan de Lamborghini deed GRT twee ronden verliezen
De schade aan de Lamborghini deed GRT twee ronden verliezen
Victor Shaytar nam voor een keer de start in de SMP Racing Ferrari in plaats van de ervaren Davide Rigon. Nog voor het einde van de eerste ronde maakte de Rus een zware remfout en beukte achterin de GRT Lamborghini van Frédéric Vervisch. "Ik zag hem komen in mijn spiegel, ik gaf nog een streep gas, maar ik werd alsnog geraakt. Ik was erg verbaasd dat ik mijn weg nog kon verderzetten." Vervisch moest wel naar de pits en verloor zo twee ronden en alle kans op een goede klassering.

Maxime Soulet
Maxime Soulet
Halverwege de race kwam dan plots de WRT Audi van Dries Vanthoor naar binnen en werd de box ingeduwd. Will Stevens had een contact gehad met een andere deelnemer en daardoor brak de stuurinrichting. Einde verhaal dus voor Vanthoor die zelfs niet aan rijden toekwam. Luttele minuten later werden de titelkansen van Maxime Soulet tot nul herleid na een contact van Andy Soucek met een Jaguar. De steun van de versnellingsbak van de Bentley kwam daardoor los en de Spanjaard diende de bolide binnen te brengen.

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons