van der Horst

Barcelona: Tom Dillmann dan toch kampioen

Tom Dillmann
Tom Dillmann
Hij ging de laatste race van de Formula V8 3.5 serie in met zeven punten voorsprong in de puntenstand en startte van op de pole en toch liep Louis Delétraz (Fortec Motorsports) de titel mis. Een slechte start en een minder gunstige pitstopstrategie maakten dat de Zwitser niet verder kwam dan een vierde plaats en dat terwijl zijn rivaal voor de titel Tom Dillmann (AVF) met de zege ging lopen. De Fransman haalde de titel binnen met 237 punten, Delétraz werd vicekampioen met 230 punten. Het podium van race 2 in Barcelona werd volgemaakt door Roy Nissany (Lotus) en Pietro Fittipaldi (Fortec Motorsports).
Tom Dillmann voor Louis Delétraz
Tom Dillmann voor Louis Delétraz
Een additionele opwarmronde was nodig nadat de wagen van Egor Orudzhev (Arden Motorsport) was stil gevallen op de startgrid. Delétraz kwam slecht weg bij de start en zakte af naar de vierde plaats achter Matevos Isaakyan (SMP Racing), Nissany en Fittipaldi. In de vijfde ronde zette Nissany de snelste rondetijd neer en zette Isaakyan onder druk. Bij het open van de pit-stop window kwamen Dillmann en Kanamaru na zes ronden als eerste binnen om van banden te wisselen. Delétraz wisselde van banden in de zesde ronde, maar viel terug achter Dillmann. De leider Isaakyan wachtte tot de tiende ronde om te stoppen maar een probleem met een achterwiel wierp de Rus achteruit in het klassement.

Roy Nissany (Lotus)
Roy Nissany (Lotus)
Wanneer iedereen zijn pitstop had uitgevoerd lag Dillmann op kop voor Nissany, Fittipadi en Delétraz. Nissany probeerde nog terug te komen op de leider, maar Dillmann hield stand en kwam als eerste over de lijn. Voor de Fransman was het zijn tweede zege van het seizoen, maar vooral pakte hij de titel. Delétraz en Orudzhev eindigden twee en drie in de eindstand van het Formula V8 3.5 kampioenschap. In de race eindigde Matevos Isaakyan nog als vijfde voor Rene Binder (Lotus), Egor Orudzhev, Beitske Visser (Teo Martin Motorsport), Jack Aitken (RP Motorsport) en Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport).

Foto's: Formula V8 3.5Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 6 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons