van der Horst

Barcelona: Trieste seizoensfinale, maar toch de algemene titel voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus hoopte in de laatste manche voor het Franse Formule 4 kampioenschap zijn palmares nog aan te dikken, maar de jonge Antwerpenaar kreeg het niet gemakkelijk. In de kwalificatie reed hij nog de derde tijd achter Pierre-Alexandre Jean en Javier Cobian, maar bij het klaarmaken voor de eerste race werd er vastgesteld dat er een scheur zat in het chassis van zijn wagen. Rijden zat er niet meer in en Gilles Magnus moest de drie races volgen van aan de kant. Gelukkig had hij voor het weekend al genoeg voorsprong op de derde in de puntenstand om zeker te zijn van de algemene titel.
  • Hamofa Performance
Javier Cobian won de eerste race in Barcelona, de zege in race 2 was voor Michael Benyahia en de overwinning in de laatste wedstrijd van het jaar ging naar Arthur Rougier. Yifei Ye haalde in geen van de drie races het podium, maar de Chinees was al lang zeker van de junior-titel. Ye telt in de eindstand 421 punten tegenover 278 voor Magnus, Michael Benyahia sluit het seizoen af als derde met 218 punten. Magnus pakte evenwel de eerste plaats in de algemene tussenstand, voor Javier Cobian en sluit zo het seizoen als algemene kampioen.

Foto: Gilles MagnusSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 7 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons