Barcelona: Vice-titel voor Antoine Potty en Stéphane Lémeret

Antoine Potty/Stéphane Lémeret - CMR Toyota GR Supra GT4
Op het circuit van Barcelona vond zondag de finale van de GT4 European Series plaats. De zeges in de twee gingen naar Fabien Michal/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4) en Joel Sturm/Bastian Buus (Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4). Antoine Potty/Stéphane Lémeret (CMR Toyota GR Supra GT4) eindigden tweede algemeen en eerste in de Silver Cup in race 1 en pakken daarmee de vice-titel in de Silver Cup.
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4
De Allied Racing Porsche van Joel Sturm/Bastian Buus was de sterkste in Barcelona. De Porsche won beide races maar een penalty na de eerste race kostte hun de zege. Zo ging de winst in race 1 naar de Audi van Michal en Guilvert die uitkomt in de ProAm klasse. Potty/Lémeret schoven op naar plaats twee terwijl Berkay Besler en Cem (Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4) zo nog de laatste podiumplaats kregen. In race 2 stond niets de zege van de Allied Racing Porsche in de weg. Jean-Luc Beaubelique/Jim Pla (AKKA ASP Mercedes-AMG GT4) pakten de tweede plaats, Michal/Guilvert eindigden ditmaal als derde. Voor Potty en Lémeret zat er ditmaal niet meer in dan de dertiende plaats.

Luca Bosco/Maxime Soulet - SRT Mercedes-AMG
De Belgische teams speelden geen rol van betekenis dit weekend. Luca Bosco/Maxime Soulet konden in geen van beide races in de top vijf van de ProAm klasse eindigen waardoor Selleslagh Racing Team zich tevreden moest stellen met de derde eindplaats bij de teams. Bosco werd derde in de eindstand bij de ProAm rijders, Soulet staat nog vijfde alhoewel hij niet alle races betwistte. De tweede SRT Mercedes-AMG kwam dit weekend uit in de Silver Cup met Alexandre Papadopulos en Jakub Knoll, maar zij kenden pech. Pascal Bachmann/Paul Theysgens (Street Art Racing Aston Martin Vantage) waren op weg naar een tweede plaats in de Am klasse maar een lekke band sloeg hen ver terug in het klassement, in de tweede race werden ze zesde in hun klasse.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 10 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.