van der Horst

Barwell Motorsport dit jaar in zowel Sprint als Endurance Cup

Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell motorsport start zijn eerste volledige seizoen in zowel de Sprint als de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. Het Britse team won de afgelopen drie jaar titels in de Endurance-categorie.
  • Dreamdrive
In zowel 2018 en 2019 won Barwell Motorsport de Am Cup, vorig jaar de Silver Cup. Dit seizoen schrijven ze echter maar één Lamborghini Huracan GT3 Evo in, in de Pro-Am Cup maar voor zowel de Sprint- als Enduranceraces.

Barwell Motorsport zijn eerste seizoen in het Sprint-kampioenschap is met het Portugese rijdersduo Miguel Ramos en Henrique Chaves. Chaves is nieuw in het team, terwijl Ramos sinds 2016 al een Barwell-rijder is. Hij maakte ondermeer deel uit van het succesvolle Blancpain GT Series Endurance-team van 2018.

Adrian Amstutz en Leo Machitski, die de Am Cup-kampioenen waren in 2018 en 2019, keren dit jaar samen terug en zullen deelnemen aan de Endurance-evenementen. 

Het team begint met de voorbereidingen voor het seizoen tijdens de officiële #GTWorldChEu-test op Paul Ricard, Frankrijk, op 25 en 26 maart, voordat het raceseizoen begint met de Endurance Cup: 3 Uur van Monza op 17 en 18 april.

Foto: Barwell Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe op dinsdag 9 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons