van der Horst

Bathurst: Arnage Competition controlerend richting vierde winst

Start 2023 Virtual Belcar Bathurst
Start 2023 Virtual Belcar Bathurst
Voor de voorlaatste manche van de Virtual Belcar trok men richting Australië, meer bepaald naar Bathurst. Deze wedstrijd stond bij velen op het verlanglijstje en dus besloten Ronald Moons en Andy Jaenen de omloop op te nemen in de kalender. Hoewel het niet het meest makkelijke circuit is, kregen we toch een mooie wedstrijd, waarin de Arnage Competition Lamborghini van Carlos Diegues en Riccardo Ferreira als beste voor de dag kwam.
Wie de Bathurst 12 Hour of Bathurst 1000 al eens bekeken heeft, weet goed genoeg dat de Mount Panorama omloop elke fout afstraft. Dat was ook de vrees bij vele piloten, maar na de race van vier uur viel de schade al bij al zeer goed mee. De voornaamste schermutselingen gebeurden dan ook op de nauwe gedeeltes, waarbij de incidenten vooral pure race-incidenten waren. Iets wat wel regelmatig voorvalt als je met verschillende klassen aan de start verschijnt.

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Wie een kalme race kende, was Arnage Competition in Belcar 1. In het begin moest Diegues nog de Valkyrie Exype Competition Audi voorlaten, maar na de eerste pitstops nam teamgenoot Ferreira het commando over. Van daaruit reed men drie uur lang onbedreigd richting een mooie overwinning. Daarachter hield de BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED Audi met Hugo Bemelmans en Jérémy Bonsaudo de tweede plaats zonder problemen vast. De derde plaats ging naar de Sim Formula Europe Audi, die voor het eerst dit seizoen het podium haalde. Ward Mallaerts en Bavo Follon reden een solide race en konden ook profiteren van het feit dat er maar liefst drie wagens voor hen wegvielen na een crash of een drive through. Desalniettemin toch een mooie prestatie van het duo.

Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Valkyrie Exype #877 - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belcar 2 werd een duel tussen Valkyrie Exype #877 en Arnage Competition Pink. David Sobreiro en Antal Sabo lagen eigenlijk in de beste positie om een tweede keer op rij de overwinning te pakken in hun roze Porsche, maar dat was andermaal buiten de tacticus bij Valkyrie gerekend. Door een alternatieve strategie op te nemen, konden Jo Vegard Goderstad en Roger Kristiansen het laken naar zich toe trekken, door in hun laatste stop zo'n  twintig minuten van het einde geen rubbers te wisselen en zo twee tellen over te houden op Arnage Competition. Hiermee zijn zij ook al vrij zeker van de titel in de klasse, met nog de 24 uren van Zolder te gaan.  De derde plek ging naar ART Simracing met Laurens Stade, maar gezien deze de vier uur alleen afwerkte omwille van een fout bij het inloggen op iRacing, werd de Nederlander na deze heroïsche prestatie jammer genoeg gediskwalificeerd. Hierdoor pakte de zusterwagen, ART Simracing II met Benjamin de Paepe en Gregory Vranckx, de derde plaats over.

Arnage Competition O-Rouge - BMW M4 GT4
Arnage Competition O-Rouge - BMW M4 GT4
Tot slot Belcar 3. Zet Fabrice Cornelis en Coen Klopman tezamen in eender welke wagen en ze zijn onklopbaar. Het beruchte Virtual Belcar-duo lukte met de Arnage Competition O-Rouge BMW met gemak de pole, snelste ronde en de overwinning met zeer ruime marge. Best of the rest was de SimWorld.be Rapyd BMW van Michael Holsters en Steven Deleersnijder, die zo nog steeds meestrijden voor de titel. Dat terwijl er voor de Fastlane Motorsport Mercedes van Kris Van Gucht en Jelle Verstraeten meer had ingezeten,  ware het niet dat laatstgenoemde hard in aanraking kwam met de muur in de befaamde Dipper. Voor de titelstrijd blijft deze klasse daarentegen nog de interessantste, want maar liefst vier teams kunnen tijdens de 24 Hours of Zolder op 9 en 10 december de eindwinst op zak steken. Zeker het kijken waard dus!

Foto's: Virtual Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 21 oktober 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons