van der Horst

Beechdean en Barwell bevestigen elk een Aston Martin voor 2013

Dat het British GT kampioenschap momenteel de wind in de zeilen heeft, moeten we u na de nieuwssprokkels van de afgelopen weken niet meer uitleggen. De laatste paar dagen bevestigden ook Beechdean Motorsport en Barwell Motorsport hun aanwezigheid in de door Stéphane Ratel georganiseerde serie. Beide equipes kozen voor de Aston Martin V12 Vantage GT3 als hun strijdwapen, een wagen die met zijn looks en sound ongetwijfeld met open armen zal worden ontvangen door het publiek.
  • Heinz Performance
Barwell Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Barwell Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Inmiddels zouden er reeds meer dan twintig GT3’s bevestigd zijn voor British GT jaargang 2013, terwijl er nog een heel aantal bijkomende teams wordt verwacht. Afwachten of de ADAC GT Masters ook in 2013 nog steeds het grootste nationale GT3-veld van Europa kunnen voorleggen, mede rekening houdend met het feit dat de organisatie besliste het aantal inschrijvingen voor 2013 te begrenzen tot 28.

Beechdean Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Beechdean Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Bij Beechdean Motorsport zal teameigenaar Andrew Howard net als de voorbije drie jaren team vormen met Jonny Adam. De roomijsfabrikant hoopt alvast beter te doen dan hun overwinning en twee podiumplaatsen van afgelopen seizoen. Het in België welgekende Barwell Motorsport zal dan weer een exemplaar van V12 Vantage GT3 inzetten voor het duo Mark Poole en Richard Abra, beide heren maken de overstap van hun vertrouwde BMW M3 GTR waarmee men uitkwam in het Britcar kampioenschap en tevens de meest recente editie van de 24 uren van Silverstone mee werd gewonnen
 
Het British GT Championship gaat van start tijdens het Paasweekend van 30 maart t.e.m. 1 april op het karaktervolle Oulton Park circuit en wordt vereden over 7 meetings. De volledige kalender kan u hier terugvinden.

Foto's: Barwell & British GT/Ebrey  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons