van der Horst

Bejing vervangt wellicht geschrapte Sonoma-meeting

6bd603f138ea9afc4c6ae9b6da4b8300ca1fceea.jpg
Een officiële bevestiging konden we afgelopen weekend in Spa niet bekomen maar als het van de WTCC-promotor Europsport Events afhangt wordt de eerder geschrapte manche in het Californische Sonoma vervangen door een meeting in de Chinese hoofdstad Beijing. Hoewel die plannen reeds circa drie weken geleden werden vastgelegd, blijft het volgens onze bronnen evenwel wachten op de officiële handtekening van de lokale Chinese autoriteiten.
  • STX Motorhomes
Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
Indien een en ander eerstdaags wordt bevestigd, dan zal het  tweeënhalf kilometer korte Goldenport Park Circuit in de buitenwijken van Beijing als strijdtoneel fungeren voor de op drie na laatste WTCC-manche van het seizoen. De eerste van drie (!) Chinese meetings werd immers in het weekend van 4 op 5 oktober vastgepind en zou dus de manches in Shanghai (een week later op 10 en 11 oktober), Suzuka en Macau voorafgaan.

Het Goldenport Park Circuit ligt in Jinzhanxiang, in het Chaoyang District, zo'n tien kilometer noord-oostelijk van Beijing. Afgezien van een GT1-manche in 2011 ter vervanging van de geschrapte Curitiba-heat, worden er nagenoeg uitsluitend nationale kampioenschappen op verreden.

Komt de bevestiging er dan is dat goed nieuws voor Citroën-rijder Ma Qing Hua die de omloop vanzelfsprekend goed kent. "Het is een korte, voor rijders veeleisende omloop met behoorlijk wat bochten.  Het is er daarenboven uitkijken geblazen want er is weinig ruimte voor fouten gezien de nabijheid van de muur die de baan afboordt" wist Ma ons zondag te vertellen.

Ma Qing Hua werkt dit seizoen vijf wedstrijden met de Citroën C-Elysée af. Normaliter zou hij ook in Argentinië aan de start zijn gekomen maar indien Bejing doorgaat, zal hij begrijpelijkerwijs niet in Termas de Rio Hondo, maar voor eigen volk in Beijing racen. Vanzelfsprekend staan ook Shanghai en Macau op Ma's kalender aangekruist.


Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 23 juni 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons