van der Horst

Bekend: de DTM-kalender voor 2017

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Na een ietwat aarzelende start waarbij enkel de eerste twee meetings bekend werden gemaakt, werd vandaag de volledige DTM-kalender voor 2017 vrijgegeven. Net als vorig jaar staan er negen raceweekends geprogrammeerd met telkens een wedstrijd op zaterdag en één op zondag. Qua omlopen vallen er geen verrassingen te noteren. Wat maakt dat ook Circuit Zandvoort andermaal op de kalender prijkt.
  • Powercars
De titelstrijd gaat traditiegetrouw van start in Hockenheim op 6 en 7 mei. Voor de derde keer wordt er dat zelfde weekend eveneens  een World Rallycross Championship-manche in het stadion betwist. Twee weken later gaat het naar de Lausitzring waar ter gelegenheid van de tweede Motorsport Festival-editie ook ADAC GT Masters aan zet is.

Midden juni vinden we kampioen Marco Wittmann en zijn maats terug op de Hungaroring vanwaar rechtsomkeer wordt gemaakt om twee weken later de tenten op te slaan op de Norisring, de 'bumpy' stratenomloop net buiten Nürnberg. Als laatste halte voor de zomerbreak wordt einde juli andermaal de Moscow Raceway aangedaan.

Een kleine maand later, van 18 tot 20 augustus fungeert Circuit Zandvoort alweer als decor voor de zesde meeting van het jaar. Een ideale gelegenheid om onze landgenoot Maxime Martin en het Belgische Racing Bart Mampaey aan het werk te zien, wat overigens ook geldt voor de daarop volgende meeting op de Nürburgring, begin september.

Vooraleer terug te keren naar Hockenheim voor de grote finale aldaar, reist het DTM-gezelschap eerst nog naar het Oostenrijkse Spielberg.
DTM Kalender 2017:
5 tot 7 mei - Hockenheimring Baden-Württemberg
19 tot 21 mei - Lausitzring
16 tot 18 juni - Hungaroring 
30 juni tot 2 juli - Norisring
21 tot 23 juli - Moscow Raceway
18 tot 20 augustus - Circuit Park Zandvoort
8 tot 10 september - Nürburgring
22 tot 24 september - Red Bull Ring Spielberg 
13 tot 15 oktober - Hockenheimring Baden-Württemberg

Foto: RACB
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 16 december 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons