van der Horst

Belcar-nieuwssprokkels vanop de Historic Grand Prix

Start 2021 Belcar Historic GP Race 1
Start 2021 Belcar Historic GP Race 1
Met de Historic Grand Prix Zijn we toen aan de vierde Belcar-meeting van het seizoen 2021. Nadat er niet geracet werd tijdens de Spa Euro Race, programmeerde Circuit Zolder een extra manche over 125 minuten tijdens deze laatste afspraak voor de 24 Hours of Zolder. Met een deelnemersveld van 26 wagens, lijkt de Belcar op de goede weg richting de 24 Hours of Zolder. Autosport.be sprokkelde enkele nieuwtjes in de paddock.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen, de snelle Am-rijder uit de Porsche Carrera Cup Benelux, start dit weekend ook in het Belcar Endurance Championship. De Kempenaar komt uit voor zijn team uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Q1 TrackRacing. Opvallend is dat hij de Belcar-meeting solo afwerkt, al zal hij enkel in actie komen bij de eerste race.


McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
Nog iemand die soleert, is Koen De Wit. De Wit komt opnieuw uit op de McDonald's Racing Norma M20 FC en zal beide wedstrijden in z'n eentje betwisten, als voorbereiding op de 24 Hours of Zolder. François Bouillon is afwezig, aangezien hij aan de start staat van de VW Fun Cup race in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans.


Opvallend is dat er dit weekend overigens evenveel punten te verdienen zijn, bij de twee wedstrijden over 125 minuten, als bij de volledige 24 Hours of Zolder. Voor rijders met titelambities is het dus belangrijk om dit weekend geen steken te laten vallen...

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De Belgium Racing Porsche 911 van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens valt dit weekend overigens extra op. Paus Franciscus rijdt namelijk mee op de bolide, een ludieke actie van de Limburgse regerende kampioen zo vertelt hij. "Er mag best wel eens wat meer gelachen worden. Plezier maken weet je, de boog moet niet altijd gespannen staan. Uiteraard moeten we presteren tijdens de wedstrijden, er spelen namelijk ook flinke budgetten, maar na de wedstrijd hoeft het er niet altijd zo serieus aan toe te gaan. Hopelijk brengen we met deze actie dat besef in de paddock."

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
De Krafft Racing Norma M20 FC die vader en zoon Bert en Stienes Longin dit seizoen delen met Christoff Corten staat dit weekend in de pitbox van Russell Racing. Het is namelijk het Hasseltse PK Carsport onder leiding van Anthony Kumpen dat zich vanaf nu mee ontfermt over de Norma van Krafft. Uiteraard is de familie Longin geen onbekende voor het Limburgse team en vader Bert haalde organisatorische redenen aan voor de beslissing. De crew van Krafft Racing is namelijk in hoofdzaak Frans en de trip vanuit Frankrijk richting de Belgische circuits is in Covid-tijden niet altijd even eenvoudig. De Krafft Norma draagt dit weekend overigens een nieuw kleedje, nadat de bolide in Hockenheim nog zwaar beschadigd geraakte toen een andere rijder er tijdens een wedstrijd van de Supercar Challenge mee van de baan ging.

Art Racing - Wolf GB08
Art Racing - Wolf GB08
Art Racing is dit weekend aanwezig met twee exemplaren van de Wolf GB08. "Tijdens de trainingen op vrijdag, ontdekten we een probleem aan de motor op onze wagen. We konden de motor herstellen, maar omdat we niet meer konden testen, besloten we om het andere chassis in te zetten.", vertelt teameigenaar Eric Wouters. "We hopen dit weekend veel ervaring op te doen, met het oog op de 24 Hours of Zolder, wat voor ons toch de belangrijkste race van het jaar is."

Geen Gilles Magnus dit weekend; hij geeft de voorkeur aan de FIA WTCR manche op de Hungaroring. Dat betekent dat Jeffrey Van Hooydonk het kuipje van de Russell Racing Norma M20 FC deelt met zowel Hans als Frank Thiers.

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Wel terug van weggeweest, is Stevens Motorsport. Vader Xavier en zoon Jochen delen ditmaal het stuur van een BMW M2 CS Racing die de West-Vlaamse familie eerder dit jaar aankocht. Hoofddoel dit weekend voor zowel de rijders als het team is terug in het ritme geraken, ter voorbereiding van de 24 Hours of Zolder. Op enkele testdagen na, is het geleden van 2019 dat zowel Xavier als Jochen nog raceten.

Simtag Racing - BMW 325i
Simtag Racing - BMW 325i
Met 26 wagens op de deelnemerslijst van de Historic Grand Prix, lijkt de Belcar aan een bescheiden opmars bezig te zijn. Hoewel de Toerisme B-klasse nog steeds een zorgenkind is, met voorlopig enkel de Simtag Racing BMW 3, ogen de andere klassen wel relatief gestoffeerd en bovendien lijkt er nog verbetering op komst... Circuit Zolder mikt namelijk op een 40-tal wagens voor de 24 Hours of Zolder.
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 22 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic Grand Prix Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons