van der Horst

VW Fun Cup voor het eerst op Le Mans

Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Maes Racing - Hankook VW Fun Cup
Niet enkel de Porsche Sprint Challenge France zal voor het eerst in actie komen op het Circuit des 24 Heures, ook de VW Fun Cup staat volgende week voor een première. M3, de promotor van het Franse Fun Cup-kampioenschap, tekent namelijk eveneens present voor een race in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans. Ook heel wat landgenoten maken zes weken na de 25 Hours VW Fun Cup de tocht richting de Sarthe en enkele onder hen mogen misschien wel de zege ambiëren op het 13,626 kilometer lange circuit. Een overzicht.
25H-winnaar DRM Motorsport schuift twee wagens naar voren, waarvan één voor Matthieu de Robiano, Stéphane Lémeret en Ulysse De Pauw (#2). Ook Frédéric Bouvy tekent present, met een wagen van WRT, terwijl Damien Coens het doet met Christophe Geoffroy en Julien Collette op een wagen van Allure Team. Twee bolides zijn er ook voor CG Racing, met enerzijds William Godefroid en Benjamin Pâque en anderzijds Cédric Baiker en Pierre Dupont. AC Motorsport en McDonald's Racing mochten uiteraard ook niet ontbreken. De wagen van eerstgenoemd team krijgt teambaas Arnaud Quédé in het kuipje, terwijl McDonald's-mannen François Bouillon en Marc-Olivier van Oppens team vormen met terug-van-weggeweest Pascal Raes.

Verder zien we nog vader Pierre en zoon Gilles Pirron, Guillaume Dumarey, Chris Maes en Pol Van Pollaert (Maes Racing), Jean Glorieux, Benjamin Talpe, Stefan Talpe (Skylux Racing) en Michael Leenders die de teamgenoot wordt van de Franse ex-Speedworld-aandeelhouder Philippe Lemoine.

In totaal staan er ongeveer 90 wagens ingeschreven voor de wedstrijd van vijf uur, die zal plaatsvinden op vrijdagnamiddag 20 augustus en gestart wordt door niemand minder dan zesvoudig Le Mans-winnaar Jacky Ickx. Op die deelnemerslijst staan trouwens ook enkele internationale sterrijders, zoals Matthieu Jaminet en Dorian Boccolacci. De Fransen zullen tot slot oog hebben voor de prestaties van Arnaud Tsamere (komiek), Julien Febreau (F1-journalist) en Alain Ferté.

 


Foto: Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op dinsdag 17 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons