van der Horst

Oschersleben: Dylan Derdaele en Michael Cool winnen - Dubbel voor Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup van Dylan Derdaele en Michael Cool heeft de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2023 gewonnen, voor de zusterwagen van Koen Wauters en Jos Menten. De Porsche #99 van het Limburgse team pakte de leiding in de absolute slotfase nadat de PK Carsport Audi #1 van Bert Longin en Stienes Longin naar de pitlane moest met technische problemen. De wagen van de leiders in de BK-tussenstand leidde het gros van de race en mocht met de laagste podiumtrede als troostprijs terug naar België. Beste toerisme was de Bilia Emond by G&A Racing BMW, die de top 10 afsloot, nadat de GTE Racing Cupra TCR een penalty kreeg.
  • Dreamdrive
De PK Carsport Audi #1, dit weekend zonder Peter Guelinckx, mocht vanaf pole vertrekken, maar het was Dylan Derdaele in de Belgium Racing Porsche #99 die naar de leiding schoot bij de start. Enkele ronden later stootte Stienes Longin in de Audi echter door naar de kop, om deze niet meer uit handen te geven... tot drie ronden van het einde. De gele Audi kreeg van de wedstrijdleiding de opdracht richting pitbox te trekken en zag zo een jagende Michael Cool passeren, terwijl ook de tweede Porsche van Belgium Racing voorbijging aan de wagen van de puntenleiders. Op die manier pakte Belgium Racing niet meteen zijn eerste seizoenszege, maar werd het meteen de dubbel voor de troepen van Jan Gabriëls en Patric Derdaele.

De zege in GTB ging naar de Dirkx Motorsport Mercedes-AMG GT4 van Cédric Wauters en Jarne Geussens. Zij hielden na een sterke race de BMW M4 van Guino Kenis en Michaël "MDK" De Keersmaecker af, terwijl de Bimmer van Baelus Motorsport de laatste podiumtrede opeiste.

Primus bij de toerismes was zoals gemeld de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS Racing van Caprasse. De Cupra van de solerende Maxim Van Den Hove kwam als eerste over de meet, maar kreeg een penalty wegens een inbreuk op de minimale stinttijden omdat hun beide verplichte pitstops te kort na elkaar werden afgewerkt en viel zo terug naar P3 in de klasse. De PK Carsport BMW M2 CS Racing van Matisse Lismont en de wederoptredende Junior Planckaert claimde zo de zilveren medaille. De JJ Motorsport BMW 330i van de familie Werckx won de kleinste toerismeklasse, voor de enige andere deelnemer, de BMW 325i van Loeman/Baeten.

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship is half oktober, opnieuw in de marge van het EK NASCAR.

--- Uitslag Belcar Oschersleben 2023 (pdf) ---

Update 16u: De Cupra TCR kreeg een penalty en valt daardoor terug naar P3 in TA; het verslag werd hierop aangepast.

Foto's: OllivisionDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 24 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons