van der Horst

Belcar Skylimit Sprint Cup groeit gestaag richting eerste wedstrijd op Circuit Zolder!

Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 - Mettet
Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 - Mettet
Eind maart werd de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 in Mettet op gang getrapt met meer dan 30 ingeschreven wagens en voor de eerste wedstrijd op Circuit Zolder groeit dat aantal nog met bijna 50% aan. Dit weekend tekent namelijk een 45-tal wagens present voor de eerste van drie meetings op Circuit Zolder; een glashelder bewijs dat de Belcar Skylimit Sprint Cup onder een gelukkig gesternte werd geboren!
  • Powercars
“Voor 2023 zagen we een flinke stijging in het aantal vaste inschrijvingen, maar we merken dat ook heel wat deelnemers opteren voor een race-by-race-aanmelding”, verduidelijkt Belcar Skylimit Sprint Cup-promotor Andy Jaenen. “We vermoeden dat enkele deelnemers de praktische gevolgen van ons nieuwe reglement afgewacht hebben en bijgevolg na de seizoensopener in Mettet besloten hebben om in Zolder te starten. Voor mij is dit dan ook de duidelijke bevestiging dat ons nieuwe reglement werkt. Deelnemers kunnen inschrijven in de klasse die het best aansluit bij de intrinsieke snelheid van hun bolide en het beschikbare budget. Dat draagt bovendien bij tot een directe strijd op de piste in elke klasse. Zo opteren bijvoorbeeld bepaalde deelnemers voor semi-slicks om de kosten te drukken, zonder dat ze daardoor een anonieme race zullen afwerken.”
 
Een betekenisvolle groei dus voor de Belcar Skylimit Sprint Cup, ook op vlak van variatie. “De individuele klassen zijn geen monomerkenverhaal. Alle klassen zijn goed gestoffeerd en er is strijd tussen verschillende merken. Wat mij ook tevreden stemt, is dat we een aantal deelnemers zien doorstromen vanuit de Skylimit-trackdays naar de Belcar Skylimit Sprint Cup. Parallel daarmee zien we ook enkele prominente namen uit ons kampioenschap starten in het Belcar Endurance Championship. Hét bewijs dat onze piramide werkt. De Belcar Skylimit Sprint Cup is uitgegroeid tot de opstapklasse die het wilde zijn en biedt voor ieder wat wils. Dat is enkel maar positief voor de Belgische autosport, want we zien naast een groei in de Belcar Skylimit Sprint Cup ook positieve cijfers in de zusterkampioenschappen, het Belcar Endurance Championship en de Belcar Historic Cup.”
 
Zowel de Belcar Skylimit Sprint Cup, het Belcar Endurance Championship als de Belcar Historic Cup tekenen dit weekend present op Circuit Zolder voor het New Race Festival. In de Belcar Skylimit Sprint Cup verdedigt BSSC4-deelnemer Davy Cooreman zijn koppositie in de algemene tussenstand. De Honda-rijder telt 3 punten bonus op de Cupra TCR van Yardy Hoogwerf en Steven Teirinck en de BMW van Steven Maris; die allen uitkomen in BSSC5. Op zaterdag staan twee kwalificatiesessies van 30 minuten op het programma, waarna op zondag om klokslag 11u de start wordt gegeven voor de eerste sprintrace over 30 minuten. Om 17u20 kruisen de deelnemers een tweede maal de degens voor aan afsluitende sprint van opnieuw een halfuur. See you in Zolder!

Persbericht Belcar Skylimit Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op dinsdag 9 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons