van der Horst

Spa Euro Race: Norma beste in eerste training

Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JDC Events - Norma M20 FC
De Norma's hebben de eerste vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps gedomineerd. De Lone Wolf van Piessens en Van Laere klopte als derde af, voor de Ferrari van de gebroeders Thiers die de beste der GT's bleek. Tijden waren evenwel niet representatief, want tussen de snelste chrono's van de beide Norma's zaten maar liefst acht tellen. Het exemplaar van De Cock/Joossen dook met een hoge 2:22 weliswaar onder de normtijd van 2:24 (2:26 in de race), maar tijdens dit oefengalop was die limiettijd niet van belang.
  • Circuit Zolder
VR / Qvick Racing - BMW M235i Racing Cup
VR / Qvick Racing - BMW M235i Racing Cup
Het was, op een week na, exact vijf jaar geleden dat de Belcar het Ardeense circuit nog bezocht en we zagen menig piloot zich verremmen en schuiven. Hoewel een dreigende hemel veel onheil voorspelde bleef het, op enkele verloren druppels na, wel droog. Na het gedwongen forfait bij de seizoensopener te Circuit Zolder, zagen we de prachtige VDS Racing Adventures Focus V8 nu wel aan het werk, nadat deze wagen eerder dit jaar al testte te Spa. De volledige uitslag treft u lager op deze pagina aan, vermelden we wel dat er een aantal namen op de door de organisatie aangeleverde resultatenpagina niet kloppen.

Morgen om 9:10 worden de kwalificaties verreden, terwijl de wedstrijd over 125 minuten om 15.40 op gang wordt gevlagd.

--- Uitslag Vrije Training Belcar Endurance Championship Spa Euro Race 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons