van der Horst

New Race Festival: Countdown naar eerste race van Belcar Trophy

BMW 235i - Van Der Horst
BMW 235i - Van Der Horst
Belcar is back en dat zullen we geweten hebben! Op 9 en 10 mei staat de eerste race van de Belcar Trophy tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder op het programma. Goed dertig deelnemers vieren de comeback van de serie, die zijn laatste wedstrijd kende in 2006, ook op de Limburgse omloop. Met een mix van prototypes, GT’s en toerwagens ligt de Belcar Trophy in het verlengde van de herboren 24 Hours of Zolder, een race die meteen de finale van het Belcar Trophy-drieluik vormt.
  • St. Paul
Back to Belcar… basics
Met de chronoritten op zaterdag 9 mei en de race op zondag 10 mei, staan we nu echt wel voor de aftrap van de Belcar Trophy. Goed dertig wagens zullen zondag trachten zo hoog mogelijk te eindigen, hetzij in de algemene klassering, hetzij in hun klasse. Maar dat het een mooi moment is voor Circuit Zolder en de Belgische autosport, mag duidelijk zijn. Liason officier 24 Hours Andy Jaenen vat het komende weekend zeer goed samen:
 
“Het is tegelijkertijd achteruit kijken, naar vandaag kijken en in de toekomst kijken. Er zit uiteraard een stukje nostalgie in, want ik heb als jonge kerel de opmars van BBL Cup, Carglass Cup en Belcar mogen meemaken, met uiteraard ook mijn deelnames aan verschillende wedstrijden. Vandaag ben ik betrokken bij de organisatie en ons doel, 25 à 30 wagens, is bereikt, wat uiteraard mooi is voor een première. Verder kijken we ook al naar morgen, met andere woorden, de volgende wedstrijden van dit seizoen, maar ook naar een tweede jaargang, die samen met de revival van de 24 Hours of Zolder, mee de autosport in ons land moet ondersteunen.”
 
Het veld
Het startveld voor de eerste van het seizoen oogt mooi, met in de diverse klassen kwaliteit en kwantiteit. Laten we beginnen met de open jongens, de prototypes, met naast drie exemplaren van Wolf ook een Norma voor Sam De Jonghe en Luc De Cock. Mogelijk start er ook nog een tweede Franse prototype op zondag. Bij de GT’s niets dan verscheidenheid, met Porsche, maar ook Saker, Radical en BMW. Mogelijk zien we ook Ferrari op zondag starten. Het spreekt voor zich dat de concurrentie voor de open wagens, zeker uit deze groep zal komen. Bij de toerwagens zien we naast SEAT, MINI en Renault, uiteraard ook een schitterende delegatie van BMW, met een ex-WTCC, een dieselversie, vier wagens uit de BMW Clubsport Trophy en vooral de tweede manche van de BMW M235i Racing Cup. Die laatste competitie is na Spa dus aan de eerste van de vier wedstrijden op Circuit Zolder toe. Niet minder dan tien wagens zullen aan de start verschijnen! De deelnemerslijst vindt u in bijlage. Een deel van de wagens scoort ook punten in het kader van de derde manche van het BRCC.

 Actie!
De eerste vrije training van de Belcar Trophy staat geprogrammeerd om 11.15u op zaterdag, met de 30 minuten durende kwalificatie om 16.10u, eveneens op zaterdag. De race zelf staat op de kalender op zondag, met start om 15.20u! Naast de Belcar Trophy zijn er andere wedstrijden: telkens twee voor de Supercar Challenge Supersport-Sport, de Supercar Challenge SuperGT-GT-GTB en de Superlights Challenge. Last but not least is er ook één race van de Belgian Historic & Youngtimer Cup. De timing vindt u eveneens in bijlage.

Deelnemerslijst

Timing

Circuit Zolder PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 6 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons