van der Horst

België: Mercedes opnieuw gehinderd door nieuw reglement of weersomstandigheden?

De start van de GP van België in 2014
De start van de GP van België in 2014
Mercedes zette ook dit seizoen vaak de toon, al werden ze de laatste twee wedstrijden gehinderd door slechte starts en ook tijdens wisselende weersomstandigheden kwamen de Silberpfeilen minder goed uit de verf. Het reglement dat de (vooral elektronische) starthulpmiddelen aan banden legt, werd enkele maanden geleden uitgedacht en beleeft zondag om 14u in Spa zijn première. Mogen we ons opmaken voor een spannende GP?
  • Skylimit Events
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Mercedes-teamchef Toto Wolff mag dan wel verklaard hebben dat de trage starts bij Mercedes opgelost zijn, ook de andere teams zullen tijdens de korte zomerstop van vier weken niet hebben stilgezeten. Vooral Ferrari, dat de vorige race in Hongarije won met Sebastian Vettel, ligt meer dan ooit op de loer en het is dan ook moeilijk te geloven dat zij zegeloos zullen blijven tijdens de tweede seizoenshelft. Na Spa moeten zij in Monza bovendien aantreden voor eigen volk, in wat overigens de laatste wedstrijd van het jaar op Europese bodem wordt.

De mythische Raidillon, één van de mooiste bochten ter wereld
De mythische Raidillon, één van de mooiste bochten ter wereld
De regio rond het circuit van Spa-Francorchamps wordt niet voor niets de natste plek van België genoemd en ook voor komende zondag zijn buien niet uitgesloten, vooral dan in de namiddag en vooravond. Het hoeft evenwel niet te regenen om een mooie affiche te hebben, denken we daarbij maar terug aan vorig jaar toen Hamilton en Rosberg al in de openingsfase in de clinch gingen en uiteindelijk Daniel Ricciardo de (zoals immer breed) lachende derde werd. De plaats waar de beide Mercedessen mekaar raakten, het insturen van Les Combes, is altijd een mooie plaats om in te halen. Kom je iets beter uit de Raidillon en kan je optimaal van de daaropvolgende DRS-zone profiteren, zou inhalen een koud kunstje moeten zijn.

Spa-Francorchamps
Spa-Francorchamps
De tweede DRS-zone ligt dan weer op het start/finish gedeelte, in de Busstop-chicane zijn verschillende rijlijnen mogelijk dus aan de haarspeldbocht La Source zullen ook mooie duels worden uitgevochten. Net als in Hongarije brengt Pirelli de zachte en mediumbanden mee, een compromis voor een omloop die geen al te zware eisen stelt aan het rubber. Zowel de wedstrijd op zondag als de kwalificaties op zaterdag beginnen om 14u.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons