van der Horst

België: Wedstrijd stilgelegd na zware crash Daniel De Jong in Blanchimont (+video)

Daniël de Jong - MP Motorsport
Daniël de Jong - MP Motorsport
Een zware crash, zes ronden ver in het eerste GP2-treffen op Spa noopte er de wedstrijdleiding toe het veld met code rood tot staan te brengen. Slachtoffer Daniel De Jong werd inmiddels door de hulpdiensten uit zijn wagen bevrijd en zou het naar de laatste berichten goed stellen.
Daniel De Jong: zware crash...
Daniel De Jong: zware crash...
Het incident deed zich voor in de zesde ronde van een wedstrijd waarin Stoffel Vandoorne spijts geen te beste start toch de leiding van de operaties in handen had. De Jong die met Pierre Gasly duelleerde, werd door laatstgenoemde in de bloedsnelle Blanchimont-bocht naar de buitenkant van de baan gedrumd waarbij de wielen van beide wagens in elkaar haakten. De Jong werd daarop stuurloos en met zo'n 300 km/u richting bandenstapel gekatapulteerd. De wedstrijd werd aanvankeliijk met de safety car geneutraliseerd, om dan twee ronden later toch met code rood onderbroken te worden. Even zag het er niet zo goed uit maar onze Noorderbuur is inmiddels uit het wrak bevrijd en zou het al bij al vrij goed stellen.

De herstellingen langs de baan namen behoorlijk wat tijd in beslag maar de wedstrijd staat op het punt hervat te worden met Rossi als leider voor Evans en Sirotkin. Stoffel Vandoorne profiteerde van de SF-interventie om zijn zachte rubbers voor hardere banden te wisselen en vertrekt thans met prima vooruitzichten vanuit negende stelling.

Foto'q : GP2 Series en Georges de Coster  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons