van der Horst

België: Vandoorne kijkt uit naar eerste thuisrace

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om deel te nemen aan zijn eerste Grote Prijs van België. Dat liet onze compatriot in een persbericht via zijn McLaren-team weten. Dit weekend gaat de tweede helft van het F1-seizoen terug van start en de eerste wedstrijd na de zomerstop gaat door op het circuit van Spa-Francorchamps. In het verleden won Vandoorne reeds op het Ardense circuit in de opstapklassen Formule Renault 3.5 en GP2. "Het is voor elke rijder speciaal om een thuisrace te rijden”, blikt de West-Vlaming vooruit. “Het wordt geweldig om de steun van het thuispubliek te krijgen. Er komen veel vrienden en familieleden kijken."
  • STX Motorhomes
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Tijdens de zomerstop kon Vandoorne na een aartsmoeilijke eerste helft van het seizoen even enkele weken relaxen en zijn batterijen opladen. Zo ging hij ondermeer op vakantie met enkele vrienden naar Montenegro.  Maar zijn gedachten waren al snel terug bij zijn passie. "Na een drukke eerste seizoenshelft kijk je altijd uit naar vakantie, maar na een paar dagen wilde ik al terug achter het stuur kruipen", zei de McLaren-rijder. "Het is wel goed om even een pauze te nemen en terug te blikken op wat er de voorbije maanden is gebeurd, en om de goede en slechte zaken te analyseren. Ik heb hard getraind en ben klaar om nog sterker terug te komen in Spa voor de tweede helft van het seizoen."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"De start van het seizoen is zeker uitdagend geweest", aldus Stoffel. "Niet alleen voor mij, maar ook voor het team in het algemeen. Door de problemen die we hebben gekend heb ik misschien meer tijd nodig gehad om echt te begrijpen wat ik van de wagen nodig heb. We hebben ondertussen echter het resultaat al kunnen zien van de inspanningen die ik met mijn ingenieurs heb geleverd, alsook met het team in de fabriek. Elke stap die we hebben gezet was een stap voorwaarts en we hebben vooruitgang geboekt. Er is nog steeds veel ruimte voor verbetering en dus hoop ik dat dit er de volgende races van komt."

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography




  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons