van der Horst

Belgische op de lijst voor Rising Stars F4

FIA Girls on Track - Rising Stars
FIA Girls on Track - Rising Stars
Voor het derde seizoen op rij organiseerd de FIA Women in Motorsport commissie de Rising Stars F4. Veertien jongedames werden uitgekozen om deel te nemen aan een trainingskamp op het Circuit Paul Ricard, waar de winnares kans maakt op een plaatsje bij de Ferrari Driver Academy. Twee jaar geleden was Maya Weug de allereerste die deze competitie won en ook nu is er met Aurélia Nobels een jongedame met Belgische roots geselecteerd.
Aurélia Nobels
Aurélia Nobels
De meesten kennen ondertussen de dubbele nationaliteit van Weug, maar ook de geschiedenis van Nobels start ver buiten België. De 15-jarige werd namelijk geboren in Boston, alvorens zij met haar ouders richting Brazilië verhuisde. Nadat zij in 2020 als enige dame aanwezig was tijdens de FIA Kartin World Championship in Portimão, werd zij ondertussen opgepikt door het Braziliaanse Shell Racing Academy. Nobels haar hoofdkampioenschap is dit jaar het Brazilaanse F4, waar zij onder een Braziliaanse licentie rijdt, al heeft zij ook al deelgenomen met het Deense F4-kampioenschap en staat zij eind deze maand aan de start in Spa met het Spaanse F4-kampioenschap.

De competitie start eerst in Le Castellet en zal onder meer bestaan uit karting en off-track workshops. De beste vier zullen doorstoten naar de finale, die plaatsvindt in november 2023.

Foto's: FIA Girls on Track - Rising Stars & STEP Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 14 juli 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons