van der Horst

Belgium Racing sluit seizoen af met klinkende zege en winst in de Belcar 5000

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Het minste wat we kunnen zeggen is dat Belgium Racing een schitterend seizoen achter de rug heeft. Na de Belgische titel in GT Cup binnen de BRCC en winst in de 24 Hours of Zolder heeft Belgium Racing ook de seizoensafsluiter van de BGDC op Circuit Zolder achter zijn naam gezet.
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Door het wegvallen van de traditionele Race Promotion Night over acht uren wedstrijd, opende de BGDC zijn deuren voor GT wagens die in de gastklasse de wedstrijd over drie uren konden betwisten. Niet onbelangrijk gezien Dylan Derdaele en Kenneth Heyer de Belcar 5000-titel nog aan hun palmares konden toevoegen. En het duo deed het met veel bravoure. Ze pakten met de Porsche 997 Supercup de pole, de kopstart, de snelste ronde in de wedstrijd en uiteindelijk de zege met vijf ronden voorsprong. Bijgevolg was ook de titel in de Belcar 5000, het kampioenschap binnen Circuit Zolder, een feit.

Patric & Dylan Derdaele
Patric & Dylan Derdaele
Patric Derdaele: “Het was niet onmiddellijk de moeilijkste wedstrijd uit onze loopbaan, maar we hebben zoals steeds de zaken professioneel aangepakt. We waren de favoriet en we hebben deze rol perfect volbracht. De regen was voorspeld tegen vijf uur en we hebben dat goed ingeschat inzake de rolverdeling tussen de piloten met amper een verlies van 7min14sec. tijdens de pitstops. Dylan nam de start en kwam iets vroeger dan nodig binnen om ook Kenneth een volledige stint te laten rijden. Op enkele minuten na hebben we dit perfect ingeschat en de regenbanden gemonteerd voor de tweede stint van Dylan. Naast de titel in de BRCC en de winst in de 24 Hours of Zolder hebben we een schitterend seizoen in schoonheid afgerond met een zege en nog een extra titel erbovenop. En verder heeft Dylan vorige week nog in extremis extra ervaring kunnen opdoen tijdens de slotmanches van de Porsche Mobil 1 Supercup in het voorprogramma den de GP F1 van Abu Dhabi”.

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
“De piloten en het ganse team rond Belgium Racing hebben afgelopen seizoen keihard gewerkt en iedere wedstrijd brachten we tot een goed einde. Ik ben zeer tevreden en nu is het tijd om een klinkend feestje te bouwen”, besluit een tevreden Patric Derdaele. Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 11 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons