van der Horst

Benelux Open Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
De deelnemers aan de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) zijn nog maar net uit de Franse Bourgogne terug of ze mogen nu al weer op pad voor een volgende buitenlandse verplaatsing. Ook in het Nederlandse Zandvoort kan de competitie overigens rekenen op een stevig startveld. De vierde meeting van het seizoen vindt plaats in het kader van de Benelux Open Races in Zandvoort. We hopen dat we aan de Noordzeekust, in de duinen, kunnen rekenen op steun van de… zon om er echt een zomerweekend van te maken. De bijna 50 deelnemers werken hun testritten af op zaterdagavond tussen 17u30 en 18u30 en race op zondagochtend van 10u00 tot 13u00 ‘s middags.
Er zal nog steeds geen VW Golf II #1 in de Nederlandse duinen zijn en dat betekent dat Grégory Paisse, overigens leider in het nationale kampioenschap BRCC Sprint, (meteen een bijkomend bewijs dat de BGDC een prima leerschol is…) opnieuw naast Thierry Vanden Abeele in de Golf III 1600 cc zal kruipen. De wagen komt uit in de Klasse C van de D1. Aurélie Dehaye, dochter van preparateur Jean-Marie Dehaye, zal overigens in diezelfde wagen ook het stuur nemen. Mogen we de Golf weer vooraan verwachten, net als in Dijon waar twee zeges geboekt werden? Uiteraard zal de concurrentie niet laten begaan en die concurrentie, die bestaat onder meer uit diverse Honda Civic (de #5 van Van Damme is onzeker, maar de #118 van Ronveaux-Hayon-Clermont komt wel), waaronder de #48 van Thiroux en Gillion, terwijl ook de Suzuki Swift van Lannaux en Franken van de partij zal zijn.

In de klasse D van de D1 (2 liter), komt Bruno Van Marsenille met een Renault Clio III, meteen de primeur van het weekend. De concurrentie staat echter scherp met de Renault Clio van onder meer Tanghe-Vandenabeele, Lejeune, Semoulin-Semoulin, Despriet-Van Colen, Buffet-Buffet, Van Bael, Servranckx-Crabbe-Longin, Leten-Van Kuyk, Jeukenne-Schmetz-Debroux, Ryheul, Deger en de terugkerende Uyttendaele. Tegen deze ‘Clio Cup’ in de BGDC, zien we de Honda Civic van Raphaël van der Straten (winnaar in Dijon, met nu naast hem Patrick Asnong) en Bruynoghe-Ouassini, die beide vooraan willen meespelen. We zien ook weer een Abarth 500 van Buga, de Opel Astra Coupé van Katsers-Plennevaux, de Honda S2000 van Vanhouttee en de MINI Cooper S van Bindels-Bindels, Stassen, Bylemans-Knopker, Boeykens and co.

In de Klasse E, voor de bolides tot 2500 cc in de Division 1, vertrekken de BMW 325i van De Vocht, Van Loo en Doms als favoriet tegen de M3 E30 van Van de Water. De BMW ClubSport Trophy doet nog maar eens van zich spreken met de komst van een zekere… Ronnie Latinne naast Pascal Bendib en Fabrizio Valentino. Het Team Van der Horst zal een tweede 325i voor Gérard Van der Horst en Ruud van Meel inzetten, terwijl Bastiaan Schrier en William van Deyzen het stuur van de #45 zullen nemen. Ledoux, De Zan en Paul willen weer winnen met de #3, net als Donniacuo in de #50, het duo Bonnet-Werckx in de #54, en Hermans en Convents in de #9. We zien dus zeven wagens in de competitie in de competitie en zoals we weten zijn hun races altijd zeer spectaculair.

Komen we bij de deelnemers van de Division 3, waarbij de Benelux Open Races, meeting ‘zonder geluid’, niet op het menu staan van de M3 E36 van de familie Rasse. De weg ligt dus open voor Koen De Wit (M3 E46) die moet afrekenen met de BMW van Petroons, Huygens, Kluykens, Heck-Frère, Grysouille-Spiegeleer, Hoffeld-Linster-Seebach, maar vooral Verwimp en Geudens, die het met Benoît Navez doen! Dat belooft… In Zandvoort zal niemand zich dus vervelen!

BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 14 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons