van der Horst

Benelux Open Races: Bernard Claes, Cédric Wauters… en de hele familie Donniacuo aan het feest

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Na Zolder en Spa, richtte de BMW Clubsport Trophy zijn pijlen afgelopen weekend op de Nederlandse kust voor zijn derde afspraak. De 325i E46, E90 en E92 werden opnieuw opgenomen in het peloton van de BGDC en werkten een prachtige, strategische wedstrijd af, in functie van de verschillende neutralisaties. Bernard Claes en Cédric Wauters toonden zich op dat vlak heer en meester. Ze wonnen niet alleen de race, maar voeren nu ook de voorlopige tussenstand aan…
  • VR Racing
De zon was van de partij voor de meeting dit weekend in Zandvoort, waar de deelnemers aan de BMW Clubsport Trophy zich volledig konden uitleven. Ze bewezen nogmaals dat hun 325i, die erg dicht bij het seriemodel staan, zowel snel als spectaculair zijn. Tijdens de kwalificatiesessies toonden Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi opnieuw hun indrukwekkende topsnelheid, en brachten de #251 naar de top van het klassement, voor de #157 van Patrick Zeeuws en Gregory Eyckmans, de #3 van Bernard Claes en Cédric Wauters, enz.
 
De drie uur wedstrijd in Zandvoort werden getekend door diverse neutralisaties met een ‘Code 60’, waardoor de verschillende teams hun strategische plannen moesten aanpassen. En dat verliep niet voor iedereen zonder problemen. Jimmy De Breucker, uitzonderlijk gekoppeld aan Bart Van Haeren na een seizoensbegin zonder teamgenoot, viel door problemen met de stuurbekrachtiging terug naar de zevende positie, terwijl Gregory Eyckmans geplaagd werd door remproblemen, terwijl hij aanspraak kon maken op de zege aan het stuur van de #157! Samen met Patrick Zeeuws vervolledigde hij uiteindelijk de top 5.
 
Vooraan grepen de jongeren opnieuw de macht. Bernard Claes en Cédric Wauters gingen door op hun elan van Zolder en namen een tweede opeenvolgende zege mee naar huis! Een oververdiend succes voor de rijders van de #3… maar een definitieve kloof in het kampioenschap is er nog niet. Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi deden immers meer dan de schade beperken door de tweede plaats in te nemen, waardoor ze opnieuw twintig punten scoren en zo op drie eenheden blijven van Claes en Wauters in de voorlopige tussenstand! Zoals gewoonlijk staat de BMW Clubsport Trophy synoniem voor spanning, en dat terwijl er nog vier wedstrijden, waaronder de 24 Uur van Zolder met een viervoudige toekenning van de punten, op het programma staan.
 
De etappe in Zandvoort werd een mooi familieverhaal. Het Nederlandse podium werd namelijk vervolledigd door Giovanni en Luigi Donniacuo, respectievelijk de neef van de vader van Lorenzo en de zoon van die neef. Capito? Claes en Wauters weerstonden aan de Noordzee dus aan een echt familieoffensief zoals we die in de autosport te weinig zien. De andere Donniacuo’s komen dankzij die top 3-plaats terug in de top 5 van het kampioenschap.
 
Thierry De Zan, vorig seizoen kampioen in het gezelschap van Lorenzo Donniacuo, blijft in het seizoensbegin duidelijk progressie boeken. Samen met Pascal Dubuc, tikte de vaste rijder op de #151 aan op de vierde plek, voor de #157 van Zeeuws-Eyckmans. De #51 van Pascal Bendib, Fabrizio Valentino en Christophe Kimplaire, de #57 van Jimmy De Breucker en Bart Van Haeren, en de #33 van Kobe Claes en Kevin Kenis kenden weinig geluk tijdens het weekend in Zandvoort.
 
De duo’s Claes-Wauters (61 punten) en Donniacuo-Scamardi (58 punten) strijden om het kampioenschap, terwijl Jimmy De Breucker (45) kostbare punten heeft laten liggen in Nederland, ook al is er nog niets verloren. Guino Kenis (36), afwezig in Zandvoort, leidt het achtervolgende peloton, waar we ook Giovanni Donniacuo, Luigi Donniacuo, Gregory Eyckmans en Patrick Zeeuws zien, gegroepeerd in amper zes punten.
 
De volgende manche vindt plaats op het circuit van Zolder tijdens het weekend van 20 en 21 juni, in het kader van de Syntix Superprix. Op het programma staat een race van 125 minuten die duidelijk veel zal weghebben van een sprintrace…

BMW Clubsport TrophySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 8 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races Zandvoort.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons