van der Horst

Benelux Open Races Zandvoort: BE Trophy & BGDC: Zege voor Colson Racing - Pole voor Koen De Wit

Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport
Pedro Bonnet - BMW 325i Clubsport
Dit weekend wordt op Circuit Park Zandvoort de Benelux Open Races verreden met ondermeer het tweede weekend van de BE Trophy en de derde race van de BGDC.
In de BGDC pakte Koen de Wit de pole in zijn BMW M3 E36 voor merkgenoten Hoffeld/Linster/Sebach en Geudens/Verwimp/Navez, allen wagens uit de Klasse F terwijl Daerden met een vijfde chrono de Honda Civic van Surinx Racing op de pole zette in Klasse D. Van Loo en Heyninck hadden voldoende aan een 18de chrono om de pole in Klasse E te pakken voor kameraden De Vocht/Doms. In de BMW Clubsport ging de snelste chrono naar niemand minder dan Jeffrey Van Hooydonk die het stuur deelt met Van Meel. Kenis en De Neef starten als tweede, terwijl de leider in het kampioenschap, Pedro Bonnet, de vijfde chrono draaide op anderhalve seconde van zijn leermeester.
“Dit is nog maar mijn derde wedstrijd op circuit maar ik hoopte op een betere startplaats”, aldus de ex rallycrosser. "Ik hoop hier als leider te vertrekken, want tijdens de volgende wedstrijd op Mettet is de wagen van Testdriver door zijn lichter gewicht in het voordeel. Het wordt dus een zeer belangrijke wedstrijd op zondag samen met Guido Werckx”.

In de BE Trophy ging de winst naar de Evo3 van Simul/Crosset/Gressens, nadat ze tijdens de kwalificatie de tweede chrono draaiden na het exemplaar van Delahaye Racing met Van Dalen/Visnovsky/Tanghe.

Na de eerste wedstrijd werd deze rangorde omgekeerd en Delahaye Racing werd tweede op amper 82/1000 sec. De rest van het veld met het Allure team op kop werd op minstens een ronde gereden.

Later méér.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 16 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons