van der Horst

Benjamin Lessennes test met Boutsen Ginion Racing in Zandvoort

Benjamin Lessennes
Benjamin Lessennes
Morgen 13 maart onthult Boutsen Ginion Racing op Circuit Zandvoort zijn beide WTCR – bolides ter gelegenheid van een tweedaagse test aldaar. Naast Tom Coronel die er zijn nieuwe Honda Civic Type R TCR twee dagen de sporen zal geven, maakt ook teamgenoot Tiago Monteiro er kortstondig zijn opwachting. De Portugees, nog steeds niet volledig verlost van oogproblemen, zal er voor het eigenlijke testwerk worden afgelost door Benjamin Lessennes.
Benjamin Lessennes, de regerende TCR Benelux-kampioen, is  testrijder bij Boutsen Ginion Racing en zal mogelijk in de aanloop naar de collectieve testdag op 29 maart in Barcelona nog meer tests voor het team uit Waver afwerken. De jonge Belg ziet het als een eer om als testrijder bij het team aan de slag te kunnen gaan. « Na mijn titel vorig jaar in de TCR Benelux met Boutsen Ginion Racing betekent dit een een grote stap voor mij maar ik ben erg gemotiveerd. Ik heb de nieuwe wagen al in november kunnen aan de tand voelen tijdens de ontwikkelingsfase en zal die ervaring gebruiken om Tiago en Tom zoveel mogelijk te helpen.”

Olivier Lainé, Team Principal: “We kunnen niet wachten om onze nieuwe Honda Civic TCR aan de wereld te tonen. Het worden competitieve auto’s gezien het ontwikkelingswerk van JAS Motorsport. We zijn ook erg blij dat we een kans kunnen geven aan Benjamin Lessennes, tevens onze testrijder voor het WTCR. Hij heeft veel potentieel en dankzij eerder ontwikkelingswerk zal het team verder progressie maken.”

Tiago Monteiro nam vorige week in Monza voor het eerst in lange tijd opnieuw het stuur van een racebolide in handen maar het wordt een race tegen de tijd om racefit te geraken voor de seizoenstart in Marrakech begin april.  “Het was echt geweldig om weer in een racewagen te zitten en fysiek ging het goed, maar mijn zicht is nog niet helemaal wat het moet zijn. Het verbetert weliswaar iedere dag. Mijn programma in Zandvoort bestaat uit een aantal ronden om foto’s en video’s te maken, met de bedoeling mijn nieuwe wagen aan de wereld te tonen.

Voor de fans van Tom Coronel wordt de tweedaagse test een welgekomen gelegenheid om hun held live aan het werk te zien. “Ik kan niet wachten tot ik in mijn nieuwe wagen zit, voor het eerst ook in Zandvoort, een plaats waar we in mei tijdens de WTCR zo’n 80.000 fans verwachten. Ik won races in de TCR Benelux met Boutsen Ginion Racing afgelopen jaar en het lijkt er op dat de nieuwe Civic TCR in alle domeinen vooruitgang heeft gemaakt. We gaan een zeer snel en efficiënt geheel klaarstomen" aldus Major Tom.

Naar verluidt zou ook Münnich Motorsport met Esteban Guerrieri en Yann Ehrlacher in Zandvoort testen.

Foto:  Boutsen Ginion Racing & Tom Coronel
 
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 12 maart 2018.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons