van der Horst

Bentley Continental GT3 gebruikt hernieuwbare brandstof tijdens Pikes Peak Hill Climb

Continental GT3 Pikes Peak
Continental GT3 Pikes Peak
De Bentley Continental GT3 Pikes Peak, ontworpen en gebouwd om de 'Time Attack 1'-klasse op de Pikes Peak International Hill Climb te rijden, zal de eerste Bentley in de racerij ooit zijn die op hernieuwbare brandstof rijdt. Het doel is om duurzame brandstoffen te promoten en die later aan te bieden aan klanten van het Britse merk.
De gemodificeerde Continental GT3-racewagen zal het 12,42 mijl lange parcours rijden op basis van biobrandstof. Verschillende mengsels van brandstoffen worden momenteel getest en geëvalueerd, met een mogelijke reductie van broeikasgasuitstoot tot 85 procent ten opzichte van standaard fossiele brandstoffen. Dit is de start van het Beyond100-programma dat zowel biobrandstoffen als e-fuels zal onderzoeken en hun potentieel om de Bentley-wagens van vroeger en nu over te schakelen op een duurzame manier van energievoorziening.

De Continental GT3 Pikes Peak gaat nu een belangrijke test- en ontwikkelingsfase in, om te beginnen in Groot-Brittannië voordat hij naar de Verenigde Staten wordt verscheept voor hoogtetests. Een update over de progressie van de auto zal in mei worden bekendgemaakt, voorafgaand aan de 99e editie van de Pikes Peak International Hill Climb op 27 juni. 

Foto: BentleyNewsroom



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op dinsdag 13 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons