van der Horst

Bentley en Audi vooraan op de testdag

Team Parker Racing -  Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Bentley en Audi topten de tabellen op de testdag voor de 24 Hours of Spa. In de morgen behaalde Audi nog een top drie maar in de namiddag was de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 de snelste met een ronde in 2:18.292. De M-Sport Bentley van Smith/Kane/Abril klokte de tweede dagtijd op 1.145 seconde van de referentietijd, de snelste Audi was het exemplaar van Belgian Audi Club Team WRT van Kox/Kaffer/De Leener met de derde tijd.
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Gedurende de morgen bleef het droog niettegenstaande de lucht zwaar bewolkt bleef. Het was de Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS #1 van ondermeer Dries Vanthoor die de snelste chrono liet optekenen. Daarna volgden nog twee Audi’s met de ISR exemplaren #74 en #75. Verder in de top vijf vonden we de Oman Racing Team Aston Martin #44 en de Team-AMG HTP Motorsport Mercedes-AMG #84. De Team Parker Racing Bentley was primus in de Am klasse.

Team AKKA-ASP - Mercedes AMG GT3
Team AKKA-ASP - Mercedes AMG GT3
De team Parker Racing Bentley was dan weer de snelste in de namiddag in een sessie die meermaals onderbroken werd door een regenbui. De wagen die in de Am klasse ingeschreven stond dankte die tijd aan gastrijder Seb Morris, die het vaste rijderstrio vervoegde om de piste te leren kennen voor de manche van het Brits GT die dit weekend op Spa plaats vindt. Een vierde tijd was er voor de Team AKKA-ASP Mercedes AMG GT3 van Vautier/RosenqvistVan der Zande. Snelste Pro-Am bolide was ditmaal de Attempto Racing Porsche 911 GT3-R met Kevin Estre aan het stuur. Niettegenstaande de wisselende weerscondities vielen er maar weinig incidenten te noteren, de zwaarste crash kwam op naam van de Nissan GT-R #23 die van de baan ging waarbij de achterzijde van de wagen zware schade opliep.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons