van der Horst

Bentley neemt nog eenmaal deel aan Pikes Peak Hill Climb

Bentley Continental GT Pikes Peak
Bentley Continental GT Pikes Peak
Bentley gaat nog eenmaal deelnemen aan de Pikes Peak Hill Climb in Colorado, Verenigde Staten. Het Britse team in handen van de Volkswagen Group heeft eind vorig jaar al aangekondigd dat ze na 2021 gaan stoppen met alle vormen van GT3-racerij. Dat betekent dus ook een einde aan hun succesvolle Pikes Peak-campagne.
Bentley Bentayga Pikes Peak
Bentley Bentayga Pikes Peak
Bentley heeft al heel wat bereikt in de Pikes Peak Hill Climb. Zo behaalden ze verschillende records. In 2018 reed Rhys Millen een tijd van 10:49.902 in een Bentley Bentayga W12 en zette zo een nieuw record in de 'Production SUV'-categorie. Het jaar erna deed Millen zelfs nog beter. Bentley besloot voor het honderd-jarig bestaan van het merk een 'limited edition'-Bentley uit te brengen die zou deelnemen aan de Pikes Peak Hill Climb: De Bentley Continental GT Pikes Peak. Millen was in zijn knalgroene Continental GT met een tijd van 10:18.488 ruim acht seconden sneller dan de vorige recordhouder in de klasse voor produktiewagens.

Dit jaar zal echter het laatste jaar zijn dat Bentley deelneemt aan de Pikes Peak Hill Climb, maar het kiest nu voor een GT3 uitvoering van de Continental. Dat werd deze week op Twitter bekendgemaakt. Meer details over de rijder, al kunnen we er vanuit gaan dat opnieuw Rhys Millen erbij zal zijn, en de wagen zelf worden deze vrijdag bekendgemaakt.
 
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Het merk besloot eind vorig jaar te stoppen met alle vormen van GT3-racerij. Bentley laat de autosport echter niet achter zich. Ze willen focussen op ecologischere vormen van racen, oftewel elektrisch racen. Zo zouden ze geïnteresseerd zijn in de Formule E en Extreme E. Nu Audi, dat ook deel is van de Volkswagen Group, de Formule E verlaat na het 2020-2021-seizoen, is het misschien wel de perfecte gelegenheid voor Bentley om die plaats op te vullen. Daarnaast zou het merk ook kijken naar de nieuwe Le Mans Hypercar-categorie in het WEC.

De 2021 Pikes Peak Hill Climb vindt plaats op 27 juni.

Foto: Bentley Motorsport, Bentley Media, SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op woensdag 7 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons